Programma
Nieuwsoverzicht

Zoek de verschillen: EUT en Yasmine

4 januari, 2018

Yasminepress

EUT en Yasmine hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze beide aantreden tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel komende zaterdag. 

Hun geboorteplaats is Amsterdam en ze raakten snel in vorm tijdens de Popronde 2017. Ze zullen elkaar toen hebben kunnen vinden in hun eigenwijze benadering van pop. Volgens de eigen bio maakt EUT 'postpop', Yasmine (foto) gaat voor 'garagepop'. "Het knalt, is krachtig én catchy", meldt EUT. "Verwacht psychedelische, poppy liedjes met een rauw randje", kondigt Yasmine aan.

We zouden best wat muzikale hoogvliegers kunnen noemen in wier geest EUT en Yasmine lijken te opereren, maar we wachten liever tot het aantal wapenfeiten niet meer op één hand te tellen is. Dat laat onverlet dat de belangrijkste overeenkomst is dat beide gezelschappen nu al een bona fide hit in huis hebben, EUT met 'Supplies' en Yasmine met 'Tiny Bubbles'. Vanaf de allereerste tonen weet je dat deze bands niet met meel in de mond praten als ze hun geluid trachten te omschrijven, maar je zeggen waar het op staat.

Nog een laatste uitwisselbaar feitje: het debuutalbum van EUT moet dit voorjaar verschijnen, Yasmine heeft ook al nieuwe muziek voor begin 2018 aangekondigd. (FW)

EUTYT

Supplies (Official Video)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Yasmine YT
Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

EUT en Yasmine staan 6 januari in Paradiso tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel

The Mysterons, Nana Adjoa, Fungo Bat, Petersburg Orderer, San Dollar en Pfaff completeren zaterdag 6 januari een line-up die louter uit vaderlands talent bestaat. Gratis met de Indiestadpas 2017 én 2018.