Programma
Nieuwsoverzicht

Zes nieuwe namen London Calling 25 Jaar

27 juni, 2017

Insecure

Niet heel lang geleden kwamen we al met een heerlijke rits aan artiesten voor de editie van London Calling 25 jaar en nu kunnen we daar weer zes namen aan toevoegen. Op vrijdag 27 oktober zullen Shame, Insecure Men, Cabbage en HAUS in het programma programma gezet worden.

Niet heel lang geleden kwamen we al met een hele rits aan artiesten voor de editie van London Calling 25 jaar en nu kunnen we daar weer vijf namen aan toevoegen. Voor vrijdag 27 oktober zijn dat Shame, Insecure Men, Cabbage en HAUS. Joe Fox en Bec Sandridge vullen zaterdag 28 oktober aan. Daarmee is de dagindeling nu ook bekend en op de London Calling website te vinden. Dagkaarten gaan vanaf vandaag naast de weekendkaarten in de verkoop via www.londoncalling.nl.  

Cabbage speelt op London Calling

Gibraltar Ape

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Cabbage
Dit vijftal uit Manchester staat garant voor keiharde neo post-punk in een satirisch jasje. Met een collectieve ambitie zichzelf creatief, artistiek en op een semi-rebelse manier uit te drukken, vecht Cabbage voor alles dat goed is. Afgelopen weekend gaven ze nog een spetterend optreden op Down The Rabbit Hole en eind oktober op herhaling op London Calling.  

Shame
Shame is een hele intense liveband uit Zuid-Londen. Hun muziek lijkt op een kruising tussen The Doors, Sleaford Mods en Pixies. De band wordt voorgegaan door het ongeleide projectiel en zanger Charlie Steen. Dit is zo’n act waar mensen later over zullen zeggen dat zij het geluid definieerden van Londen in 2017.

Insecure Men
Insecure Men is de gloednieuwe band rondom Saul Adamczewksi (Fat White Family), Ben Robans Hopcraft (Childhood, afgelopen editie nog in de grote zaal) en Sean Lennon. Dit collectief heeft nog maar een handvol shows gespeeld, maar krijgt al lovende recensies.

Joe Fox
Joe Fox heeft zijn bekendheid verworven door opeens op maar liefst 5 tracks van A$AP Rocky’s album 'At.Long.Last.A$AP' uit 2015 te verschijnen met zijn vocalen. De muziek en de stem van Joe Fox nemen je echter mee terug in de tijd van Jimmy Hendrix en Bob Dylan, die hij als grote inspiratie ziet. Dit grote talent wordt al getipt door artiesten als Daft Punk, Danger Mouse en Kanye West en ook door ons.

HAUS
Deze vijfkoppige Indie rockband is er gewoon om te entertainen en goeie liedjes af te leveren. In eerste instantie denk je aan een combinatie van Two Door Cinema Club en TV On The Radio, maar HAUS heeft een totaal eigen sound met het unieke stemgeluid van Ashley Mulimba. Een band om scherp in de gaten te houden.

Bec Sandridge
Bec Sandridge is één van de meest fascinerende nieuwe artiesten die uit Australië komt, met een stem die doet denken aan Kate Bush. Tijd dus om haar op London Calling neer te zetten om haar te zien. De zangers uit Wollongong bracht vorig jaar haar debut EP 'In The Fog' uit en is dit jaar begonnen aan haar tour.

Het volledige programma en informatie over de kaartverkoop is te vinden op de website van London Calling.