Programma
Nieuwsoverzicht

YUNGBLUD met exclusieve Halloween-show in Paradiso

28 juli, 2022

YB paradiso

De Britse rockster YUNGBLUD komt op maandag 31 oktober met een exclusieve show naar Paradiso in Amsterdam. Het concert getiteld YUNGBLUD’s Funeral staat in het teken van Halloween, de feestdag die op dezelfde dag gevierd wordt. Daarmee is dit het enige concert in dit thema van de populaire artiest uit Yorkshire. Bezoekers van het concert wordt gevraagd om de fictieve begrafenis in dresscode te bezoeken.

De Britse rockster YUNGBLUD komt op maandag 31 oktober met een exclusieve show naar Paradiso in Amsterdam. Het concert getiteld YUNGBLUD’s Funeral staat in het teken van Halloween, de feestdag die op dezelfde dag gevierd wordt. Daarmee is dit het enige concert in dit thema van de populaire artiest uit Yorkshire. Bezoekers van het concert wordt gevraagd om de fictieve begrafenis in dresscode te bezoeken. De reguliere kaartverkoop start op woensdag 10 augustus om 10:00 uur via onze website.  

Dominic Harrison, beter bekend als YUNGBLUD, viel als kleuter met zijn neus in de muzikale boter. Zijn opa handelde in vintage gitaren en zijn vader zat in de jaren '70 in de band T-Rex. Hij werd bedolven onder de muziek van The Beatles, The Clash, The Jam en Bob Dylan. Die invloeden gebruikt YUNGBLUD in zijn eigen muziek, welke doorgaans te omschrijven is als catchy Britrock met een punkattitude. De 24-jarige artiest schopt maar al te graag tegen de gevestigde orde, maar weet vooral veel fans te verbinden door zich uit te spreken over wat hij voelt als de grote zorgen van zijn generatie. Recent was de Brit nog te zien op onder meer Glastonbury en Rock Werchter en eerder dit jaar gaf hij een uitverkocht concert in AFAS Live. 

Na zijn eerste album '21st Century Liability' en het grandioze succes met opvolger 'Weird!' brengt YUNGBLUD op 2 september zijn titelloze derde album uit. In het kader van die release toert de Brit in het najaar langs Britse en Europese kleinere zalen en cafés. Het tourschema brengt de artiest op Halloween naar Nederland, wat de reden is dat YUNGBLUD het in Paradiso groter aanpakt. Het eenmalige concert getiteld YUNGBLUD’s Funeral staat dan ook in zijn geheel in het teken van deze feestdag.

Bezoekers wordt gevraagd om het begrafenisthema terug te laten komen in de kledingkeuze. 

Kaartverkoop 
De reguliere kaartverkoop start op woensdag 10 augustus om 10:00 uur via onze website. Tickets kosten 34 euro exclusief lidmaatschap. Er geldt een maximum van twee tickets per persoon. Er is een presale voor fans die de deluxe-versie van het nieuwe album als pre-order bestellen via Universal Music op www.yungbludsfuneral.nl.

Als het concert uitverkocht raakt opent er een wachtlijst en kunnen kaartkopers hun ticket tot twee dagen voor het programma hun ticket retourneren en aanbieden aan de eerstvolgende op de wachtlijst. Tickets worden twee dagen voorafgaand aan het programma per e-mail toegestuurd. Beide maatregelen zijn toegepast om zwarthandel te voorkomen.