Programma
Nieuwsoverzicht

White Cowbell Oklahoma ontketent overal een rockfeest

6 november, 2017

White Cowbell Oklahoma 2014 landscape

De grens tussen partyband en een serieuze rockmachine is flinterdun bij White Cowbell Oklahoma. Aan de ene kant is er veel show, bier en gekte, aan de andere kant zijn ze smaaktechnisch soms verbijsterend ‘sophisticated’. Het is gemakkelijk om ze weg te zetten als domme entertainers die met een kettingzaag het podium doormidden zagen, terwijl ze evengoed hun ‘magic fingers’ durven te branden aan Zappa. Wat zal er overblijven van ons prachtpodium in de bovenzaal op 21 november?

Nieuw album, nieuwe avonturen

‘SURPRISE! New White Cowbell Oklahoma album -- "SEVEN SEAS OF SLEAZE!" We kept this epic jewel secret -- it's limited edition, signed, numbered, and only available at Oct/Nov European shows,’ koppen ze op hun eigen website. Jawel, er is eindelijk weer eens een nieuw album van het zestal dat soms uitdijt tot een dozijn, inclusief ontelbare gitaristen. Het is zo beperkt en alleen dus tijdens de tour leverbaar, dat er ook geen spoor van is te vinden op Spotify. Deze band weet dat de merch table bij optredens de enige plek is waar tegenwoordig nog geld verdiend kan worden. Wie meer nieuwe muziek wil van deze Canadezen moet dus maar komen naar hun show en de portemonnee trekken. Zo geschift zijn deze lievelingen van de Zwarte Cross dus ook weer niet. Geef ze eens ongelijk. Het zijn nu eenmaal hard times in the land of plenty’.

White Cowbell Oklahoma Zwarte Cross

Live @ Zwarte Cross 2013 met interview

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

‘Noord gestoord’

Deze mannen – vaak ook met een vrouw in de line-up – spelen Southern rock met een Noordelijke twist. De ‘Noord gestoord’-variant integreert ook prog-invloeden en rechttoe rechtaan boogie. Gitaren, minstens drie tegelijk kunnen, ‘twinnen of triplen’ zoals bij Thin Lizzy. Een van de favorieten op hun live-set is Magic Fingers van Frank Zappa om hun brede smaak maar eens te onderstrepen.

White Cowbell Oklahoma Shot A Gamblin Man

Oklahoma - Shot A Gamblin’ Man

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

De bierpomp in een perpetuum mobile

Maar laten we niet te dik doen over hun beschaafde kant. Soms lijkt het wel alsof ze moeten worden aangeprezen als de Playboy met een laf excuusje: ‘ Er staan ook goede interviews in.’  Ja ja, maar daar wordt het niet voor gekocht. Net zomin als je naar White Cowbell Oklahoma gaat om je door Clem C. Clemson te laten evangeliseren. Welnee, samen dronken worden en lol trappen. Daar zijn ze goed in en daarom zijn ze ook zo populair in ons land, van de Qbus in Leiden tot de Meloe Malo in Amsterdam. WCO is een echte touring band die in de maand november zowat dagelijks een show doen op hun Europese tour, waarvan een weekje in Nederland. We hebben het hier over een band die net als The Supersuckers, Nashville Pussy en tot voor kort ons eigen Normaal de bierpomp in een perpetuum mobile brengen en houden. Voorwaar ook een prestatie. Overbodig te vermelden dat de bar zal open zijn in de bovenzaal.

Tekst door: Robbert Tilli

Koop hier kaarten voor het optreden van White Cowbell Oklahoma op 21 november.