Programma
Nieuwsoverzicht

Wéér tropische verrassing op de Enchufada label night

17 mei, 2017

Batuk1600

Als onze blogs over Branko en Dengue Dengue Dengue je nog niet genoeg hebben overtuigd om naar de Enchufada label night te komen 22 oktober tijdens ADE, dan zetten wij met dit verhaal in op drie keer is scheepsrecht. Want naast eerder genoemde artiesten, staat ook het Afrikaanse collectief Batuk die avond als hoofdgerecht op het menu in Paradiso Noord. 

Batuk bestaat uit de Zuid-Afrikaanse producers Spoek Mathambo en Aero Manyelo samen met vocalist Manteiga. Via housemuziek probeert het drietal de Afrikaanse diaspora opnieuw te verbinden middels herkenbare ritmes, cultuur en taal. Dit was eind vorig jaar voor het eerst te horen op hun debuut EP ‘Daniel’ in samenwerking met onder andere zangeres Nandi Ndlovu. Een opzwepende African-house-meets-afrohouse plaat waarvoor de groep inspiratie vond in Mozambique.

Batuk1600

Batuk - Call Me Naughty

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

‘Daniel’ werd een groot succes. Een tour door Europa volgde en gelukkig ook een vervolg op het eerste project, namelijk debuutalbum ‘Musica da Terra’. Een heuse pan-Afrikaanse plaat met stijlen van afrohouse tot soul tot zouk, kuduro, deep house, techno en traditionele Afrikaanse geluiden. Opgenomen in Zuid-Afrika, Oeganda en Mozambique. Leuk is dat de groep op deze drie opnameplaatsen voor het album heeft samengewerkt met lokale artiesten als Nandi Ndlovu (Zuid-Afrika), Giovanni Kiyingi (Oeganda), Grupo Zore en Grupo Makarita (Mozambique). De nummers gaan alle kanten op. Van energiek naar sexy en dan weer luchtig. Er zijn wel vijf (of meer) verschillende talen te horen. En toch is het één geheel. Een bijzondere muziekgroep die je aanstaande zaterdag zelf kunt zien in Amsterdam samen met nog veel meer tropisch talent. Mis het niet: 22 oktober, Paradiso Noord van 22.00 tot 05.00 tijdens ADE.

Door Fleur Reuser