Programma
Nieuwsoverzicht

Voor Rosborough en Melkbelly ga je vroeg naar London Calling

19 mei, 2018

Rosborough1200

Aan Rosborough vrijdag 25 mei de eer om 18.00 uur London Calling af te trappen in de kleine zaal van Paradiso.

"Indie, but with lots of instruments", zo omschrijft de Noord-Ierse singer-songwriter zijn stijl in een paar woorden. Pas twee singletjes staan op de palmares, hij zal meer nummers spelen in de 25 minuten die hem gegeven zijn om een onuitwisbare indruk achter te laten op de early birds van het festival.

Met 'Burn Blue' legde Rosborough eind vorig jaar de lat gelijk uitdagend hoog voor zichzelf. Geen idee tot wie hij zich richt maar het 'Don’t you know this is all gonna fade someday' klonk als een grootse entree. Aardige overeenkomst tussen 'Burn Blue' en 3FM-fähige opvolger 'Another Lesson' is dat Rosborough vanaf de eerste seconde de aandacht trekt met zijn stem, voor een instrumentaal intro blijkt hij vooralsnog niet te porren.

Om 18.30 uur volgt Melkbelly in de kleine zaal, het contrast met Rosborough kan bijna niet groter. Begin oktober richtten we hier al het vizier op deze melodieuze noiserockers uit Chicago, volg daarvoor deze link.

Onlangs bracht Melkbelly een pico bello cover uit van Basement Jaxx's 'Where's Your At?', de toelichting helpt herinneren dat er geschreeuwd mag worden: "A great way to combat the current bleakness of life is with loud music that you can yell and jump around to." (FW)

Hqdefault 180519 001623

Burn Blue

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.