Programma
Nieuwsoverzicht

Vanavond: Liniker e os Caramelows in Paradiso Noord!

4 juli, 2019

Liniker e os Caramelows Leila Penteado

Blijkbaar is het concert van vorig jaar in Paradiso ze goed bevallen, want Liniker e os Caramelows is terug! Op donderdag 4 juli verwelkomen we dit kleurrijke gezelschap in Paradiso Noord. All the way from São Paulo, Brasil, met een gloednieuw album.

Blijkbaar is het concert van vorig jaar in Paradiso ze goed bevallen, want Liniker e os Caramelows is terug! Op donderdag 4 juli verwelkomen we dit kleurrijke gezelschap in Paradiso Noord. All the way from São Paulo, Brasil, met een gloednieuw album. Op het ritmische album ‘Goela Abaixo’ staan 13 zwierende nummers waarop de verschillende artiesten die bij het collectief betrokken hun muzikale vaardigheden laten horen.

Het begon allemaal in oktober 2015, toen de band een video op Youtube plaatste van hun EP ‘CRU’. Een jaar en tien miljoen views verder was het tijd voor hun eerste studioalbum, ‘Remonta’. Daarmee sleepten ze verschillende prijzen in de wacht. Aan dit rijtje mag nu dus een heel nieuw album toegevoegd worden. De band heeft een eigentijdse sound, waarbij soul gecombineerd wordt met de traditionele, tropische klanken van MPB (popular Brazilian music). 

Liniker Barros is de frontvrouw van de band. Een artiest, multitalent en transgender. Ze heeft een belangrijke positie in de voorhoede van de Braziliaanse trans- en queer-muziekscene. Met elke noot die ze zingt, helpt ze LGBTQ-barrières doorbreken. De voornaamste onderwerpen in haar nummers zijn liefde en relaties in het algemeen. Waarom kijken we naar mensen als het zijn van ‘man’ en ‘vrouw’? En is dat anno 2019 niet een achterhaalde opvatting? Liniker is op zoek naar acceptatie, en gelooft dat de wereld daar een mooiere plek van wordt. Haar hese tonen doen denken aan Tim Maia, en haar vocale bereik aan dat van Ella Fitzgerald. Liniker zit vol energie en deelt die met haar publiek. Je hoeft geen Portugees te spreken om door deze muziek gegrepen te worden. Zorg dat je dit niet mist, vanavond in Paradiso Noord!


Door Fleur Reuser en Liselot van Kesteren

Hqdefault 190704 133840