Programma
Nieuwsoverzicht

Uniek: Bettie Serveert doet USA Record Store Day Release

24 mei, 2017

Betty 1600

‘Damaged Good’, de jubileumplaat van de 25-jarige Nederlandse band Bettie Serveert, wordt op 22 april in Noord-Amerika als exclusieve Record Store Day (RSD) release uitgebracht. Bettie Serveert is hiermee de enige Nederlandse act die door de selectiecommissie van de USA RSD is uitgekozen. Op dezelfde dag sluit Bettie Serveert in Paradiso het eerste deel van hun Damaged Good clubtour af.

Damaged Good werd eind vorig jaar in Nederland met lovende reacties ontvangen. Media zoals Musicmaker, Trouw en het Parool omschrijven Damaged Good zelfs als één van de beste albums die Bettie Serveert ooit heeft uitgebracht. Het album komt in Noord-Amerika uit via het Amerikaanse Schoolkids Records en verschijnt op RSD in de Verenigde Staten als een exclusieve magenta vinyl LP, inclusief download code én een volledige CD. Ook ging gisteren de nieuwe video voor de single ‘B-Cuz’ online:

Betty 1600

Bettie Serveert - B-Cuz

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

‘Damaged Good’ is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker ‘Palomine’, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

Voor de clubshow in Paradiso zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Tekst door: Jurry