Programma
Nieuwsoverzicht

TTTT tipt: La Nuit Tropique

16 mei, 2017

Truit

Komende vrijdag brengt het Utrechts poppodium EKKO ons La Nuit Tropique, tot 5 uur ’s nachts wordt de tent omgetoverd tot de ‘zonnigste plek uit je dromen’. Naar eigen zeggen wordt deze tropische avond ‘een traktatie van zoete melodieën van het Afrikaanse vasteland.’ Dat belooft wat.

Aan Ghanese ster King Ayisoba de eer om het publiek op gang te krijgen met zijn traditionele Kologo beats uit Ghana’s Upper East Region. Verwacht kleurrijke gewaden, dansbare beats, bijzondere instrumenten en krachtige vocals. Vorig jaar was King Ayisoba ook al te gast bij Ticket to the Tropics, dus wij twijfelen er niet aan dat dit helemaal goed gaat komen.

De Portugees-Nederlandse gastheer van de avond Nuno Dos Santos kennen we van zijn label ‘Something Happening Somewhere’ en de gelijknamige events in wijlen club Trouw. De dj/producer neemt het nachtprogramma voor zijn rekening. Gedurende de avond loodst hij je langs verschillende muzikale stromingen die de wereld rijk is, en combineert deze uiteraard met elektronische muziek.

Maar dit doet hij niet alleen. Want als het gaat om het mixen van wereldmuziek met elektronica, kan Auntie Flo natuurlijk niet in de line-up ontbreken. Deze vernieuwende producer wordt in één adem genoemd met dj’s als Daphni, Four Tet en Romare. Met zijn live shows of solo als dj verspreidt hij zijn ‘Afro-futurist’ sound. Het mag duidelijk zijn dat je als liefhebber van dit genre deze avond niet mag missen.