Programma
Nieuwsoverzicht

TTTT Nieuwjaarsspecial: Dansbare Turkse psychfolk met Altın Gün, Baris K en Anadolu Ekspres dj's

8 januari, 2018

Altin gun

Afgelopen herfst stond Altın Gün tijdens ADE al op de planken van Paradiso. Nu zijn ze terug in de aanloop van hun nieuwe album, die medio maart dit jaar wordt verwacht. Samen met de Istanbulse DJ Baris K (Dekmantel) en Anadolu Ekspres dj's staan ze garant voor een dansbare avond met Arabisch tintje.

In Altın Gün komen Turkse en Westerse invloeden samen. Na een optreden in Istanbul raakten bandleden van Jacco Gardner, bassist Jasper Verhulst en gitarist Ben Rider, gefascineerd door Turkse muziek gemixt met Westerse rock uit de jaren 70. De vraag ‘Zullen we gewoon een Turkse discorockband beginnen?’ was het begin van de band Altın Gün, wat zoveel als gouden dag betekent. Ook percussionist van Jungle By Night Gino Groeneveld sloot zich aan, net als drummer Nic Mauskovic. Ervaringsdeskundigen op het gebied van traditionele Turkse muziek vonden ze via Facebook: Merve Dasdemir (vocals) en Erdinç Ecevit Yildiz (vocals, saz, toetsen). 

Altin Gün - Goca Dünya

Met de missie om de Turkse sound uit de 70s weer nieuw leven in te blazen, bestormt Altın Gün de Nederlandse podia. Hun motivatie sluit aan bij de algemeen groeiende herwaardering van wereldmuziek. En waar ze begonnen met covers van bestaande nummers, zoals veel van dit soort bands, hebben ze inmiddels een album met eigen nummer opgenomen. De band heeft optredens op Noorderslag en Eurosonic in het verschiet, maar doet eerst ons eigen Paradiso aan. Kom zaterdag 13 januari naar Paradiso Noord, en kom hun verrassende mix van Turkse folk, psychedelische muziek, funk en rock aanschouwen. Oja, en blijf daarna nog even dansen op Baris K en Anadolu Ekspres dj’s.

Door Liselot van Kesteren

Baris K Boiler Room Istanbul DJ Set

Baris K Boiler Room Istanbul DJ Set

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.