Nieuwsoverzicht

Tropische indieherfst in de tuin van Paradiso Noord

Zitakula

Paradiso gaat op zaterdag 23 en zondag 24 september, ter afsluiting van het festivalseizoen, de buitenlucht in met twee uitgebreide programma’s in de tuin van Paradiso Noord. De zaterdag staat in het teken van Paradiso-programma Indiestad, het platform voor indiemuziek. Een dag later komen artiesten aan bod die binnen Ticket To The Tropics passen, het Paradiso-platform voor dansmuziek uit alle werelddelen. Beide dagen worden gepresenteerd in samenwerking met platenzaak Concerto en de kaartverkoop is direct van start gegaan.

Goldclass

Gold Class - Twist In The Dark

​Indiestad x Concerto op zaterdag 23 september

Het platform voor indiemuziek van Paradiso is Indiestad. Onder diezelfde naam presenteert het poppodium ook concerten die toegankelijk zijn met de Indiestadpas, die voor 25 euro per kalenderjaar toegang geeft tot meer dan 50 concerten. Zo zijn de tweede helft van dit jaar nog onder meer concerten van The Black Angels, Portugal. The Man en The Veils te bezoeken met de pas, die nog steeds te koop is.

De eerste namen voor 23 september
Gold Class zigzagt tussen indie, garage en postpunk en worden begeleidt door de diepe, Ian Curtis-achtige stem van zanger Adam Curley. Eerder overtuigde de Australische postpunkband twee maal op London Calling.

Een karakteristieke stem die klinkt alsof die al decennia liedjes zingt, die hun eigen wereldje oproepen op een ontwapenende, eerlijke manier: maak kennis met de pas 22-jarige Amerikaanse singer-songwriter Trevor Sensor. Zijn debuut-EP ‘Texas Girls and Jesus Christ’ kwam vorig jaar uit op het label Jagjaguwar, waarop ook Foxygen, Sharon van Etten en Bon Iver muziek uitbrengen.

Ticket to the Tropics x Concerto op zondag 24 september

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Onder deze naam presenteert Paradiso het hele jaar door concerten die toegankelijk zijn met de Ticket to the Tropics-pas, die voor 40 euro toegang geeft tot minimaal 10 concerten. Onder meer concerten van Ali Farka Toure Tributeband & Terakaft, Marcelo D2 & Samba Drive, Tinariwen en Songhoy Blues zijn dit jaar nog te bezoeken als onderdeel van deze pas.

De eerste namen voor 24 september
Togo All Stars is muzikaal geïnspireerd door de highlife en afrobeat, aangevuld met een kenmerkend Togolees geluid, doordrenkt van afrofunk en voodoo ritmes. Voodoo is nog steeds serious business in Togo. Het kwam mee met de slavenhandel naar het Amerikaanse continent en had daar een vergaande invloed op de hedendaagse muziek. Iedere voodoo god heeft zijn eigen ritmes, beats en melodieën die we nu terughoren in jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo.

Het Amsterdamse Zitakula heeft in de Brusselse zangeres Sandy Miessi Bakomi een nieuw gezicht en een nieuwe stem gevonden. Sandy's Congolese roots sluiten naadloos aan bij Zitakula's mix van West-Afrikaanse funk, soul en psychedelische rock. Hypnotiserende afrobeat, harde raps en beukende blazers worden op de nieuwe plaat afgewisseld met swampfunk, warme soul en psychedelische rock..

Na twee jaar touren met Jacco Gardner en Eerie Wanda was Nicola Mauskovic toe aan een nieuw project. Een aantal maanden met vrienden in de studio resulteerde in The Mauskovic Dance Band, een mix van 70s afrobeat, Colombiaanse cumbia en vroege jaren 80 New York no-wave (denk ESG en Liquid Liquid).

De dj’s tijdens deze dag zijn Roel de Boer en KC the Funkaholic.