Programma
Nieuwsoverzicht

Tips van ambassadeurs voor in de auto op vakantie

5 juli, 2018

Sugar Mountain lijstjes juni 2018

Terwijl de koperen ploert onze ambassadeurs geselde en het vinyl in hun handen smolt, gingen ze toch plichtsgetrouw aan het werk om ons hun albumtips te geven. We moeten natuurlijk wel wat te draaien hebben in de auto op weg naar onze vakantiebestemmingen. Als voornaamste tips rolden er deze keer de volgende namen uit: publieksfavoriet American Aquarium, Southern rocker Brent Cobb, brulboei/croonster Tami Neilson, gelegenheidsduo Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore en de uit de as herrezen pubrocker Wilko Johnson.

Patrick van Sante
1. American Aquarium - Things Change
Een "return to form" van de AA...de romantiek druipt er in dikke klodders vanaf!
2. Brent Cobb - Providence Canyon
Heerlijke lome Southern grooves... en lekker gezongen ook! Dat wordt genieten, 11 september in het bovenzaaltje van Paradiso!
3. Tami Neilson - SASSAFRASS!
Gevarieerd album van een fantastische zangeres en dito podiumdier. Wat een spektakel gaat dit worden, op 2 september tijdens het Sugar Mountain Presents festivalweekend.
4. Various Artists - When the Wind Blows: The Songs of Townes van Zandt (2CD)
Bekende en minder bekende ‘Americanianen’ wagen zich aan de tijdloze topsongs van Townes. Voorlopig hoogtepunt: Thom Chacon's versie van Still Looking for You. Bedankt voor de tip, Ton!
5. Wade Bowen - Solid Ground
Wat een mooi luisteralbum is dit zeg! Americana in optima forma. Lees deze goed geschreven recensie maar!


Jurian Glas
1. Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore - Downey to Lubbock
Twee muzikaal ervaren heren die energieke bluesrock brengen in de klassieke, verhalende trant.
2.Mattiel - Mattiel
Was een mooi optreden op Best Kept Secret!
3. Garret T. Capps - In the shadows (Again)
Pas net voor het eerst gehoord, maar direct duidelijk dat hij in dit lijstje thuis hoort.


Robbie Klanderman
1. Patrick Sweany - Ancient Noise
De rootsrocker uit Nashville voegt aan zijn rock, country en roots een fikse portie soul en funk toe. Topplaat.
2. Buckley - Las Cruces
Opener Bakersfield is met zijn fantastische gitaarpartijen het allerbeste ‘Neil Young & Crazy Horse’-nummer van deze eeuw.
3. The Dirty Truckers - "Best Of"
Cowpunk van de bovenste plank. Jason & The Scorchers, Steve Earle, The Replacements, dat is het rijtje waar The Dirty Truckers in thuishoren.
4. The Right Here - Another Round
Rootsrock vergelijkbaar met de Bottle Rockets, Lucero en hun legendarische streekgenoten The Replacements. Hier is een 'tussendoortje', maar wat voor een! B-kantjes, akoestische liedjes, en covers (Dead Flowers van de Rolling Stones en Modern Love van David Bowie).
5. Jason Isbell - Sirens of The Ditch
Deze heruitgave van de superster van de Americana bevat vier extra nummers die zijn solodebuut uit 2007 nog onmisbaarder maakt. Vijfsterren-plaat!


Eddie Aarts
1. American Aquarium - Things Change
2. Neko Case - Hell On
3. Ryley Walker - Deafman Glance
4. Damien Jurado - The Horizon Just Laughed
5. Villagers - The Art of Pretending to Swim *

‘Mijn lijstje weerspiegelt ditmaal vooral een inhaalmanoeuvre. Diverse titels werden immers de voorgaande maanden al door gewaardeerde Sugar Mountain collega's gesignaleerd. En terecht, zo blijkt. Uitzondering (*) is het nieuwe Villagers-album dat ik als voorbereiding op een recent interview al middels zo'n vermaledijde 'stream' mocht beluisteren. Ondanks de beperkende luisteromstandigheden maakte Conor O'Brien ook ditmaal direct forse indruk. De plaats verschijnt in de tweede helft van september.’


Stefan Koer
1. Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore - Downey To Lubbock
2. Milk Carton Kids - All the Things I Did and All....
3. Erin Rae - Putting on Airs
4. Wilko Johnson - Blow Your Mind
5. Paul Cauthen - Have Mercy


Ton en Marga Derksen
1. Various Artists - When the Wind Blows - The Songs of Townes Van Zandt (2CD)
Een schitterende verzameling Townes liedjes gezongen door bekende en minder bekende artiesten (Appaloosa Records Italy). Absolute aanrader!
2. Ray Davis - Our Country Americana Act II
Wat een mooi album van Ray. De opvolger van Americana I die je eigenlijk ook maar meteen moet gaan draaien. We krijgen er geen genoeg van!
3. Willie Nile - Children Of Paradise
Energieke Rock 'n' Roll van onvermoeibare Willie.
4. American Aquarium - Things Change
Kan ook zo maar op 1 staan maar ja keuzes, keuzes, keuzes.... topalbum van B.J. Barham en zijn band.
5. Sons of Bill - Oh God Ma'am
Sympathieke band met een fijn album. De broers staan ook op het Once In A Blue Moon Festival in Augustus.’

‘Verder ook nog: * Wilko Johnson - Blow Your Mind * The Mulligan Brothers - Songs for The Living and Otherwise * Jeb Barry and The Pawn Shop Saints - Texas, etc...'


Robbert Tilli
1. Wilko Johnson – Blow Your Mind
Inderdaad: Wilko blows my mind. Eerste plaat met compleet nieuw materiaal in 30 jaar van de vroegere Dr. Feelgood-gitarist. Als je dit kunt na uit de dood te zijn opgestaan...! Bandleden bassist Norman Watt-Roy en drummer Dylan Howe klinken al even geïnspireerd. Dìt is pas rhythm ’n blues! Niet zomaar uit op de aloude Chess-imprint van Universal.
2. Lindi Ortega – Liberty
De Morricone-achtige soundtrack bij een denkbeeldige spaghettiwestern. Helaas door vakantie haar show gemist… Lees hier het blog.
3. Bombino - Deran
Binnenkort staat deze woestijnbluesman op ons eigen Sugar Mountain Presents podium op Once In A Blue Moon. Heel bijzonder! Lees hier het blog. In het najaar komt hij weer, dan in Paradiso Noord.
4. Brent Cobb - Providence Canyon
De neef van de veelgevraagde producer Dave Cobb blijkt een onvervalste Southern rocker te zijn. Op 11 september in de kleine zaal.
5. Tami Neilson - SASSAFRASS!
De vorige keer was het ball met deze Canadese-Nieuw-Zeelandse rockster, die kan brullen en croonen. Héél speciaal! Lees hier het blog. Ga haar zien op 2 september op het Sugar Mountain Presents-weekend.