Programma
Nieuwsoverzicht

The Jesus And Mary Chain naar Paradiso

3 mei, 2017

Jesus mary

25 jaar na hun laatste clubshow op Nederlands bodem komt The Jesus And Mary Chain naar Nederland voor een concert in Paradiso op
woensdag 19 april 2017. De band tourt in het kader van het uitbrengen van ‘Damage And Joy’, het eerste album van de Schotse noisepopband sinds 1998. De kaartverkoop start op woensdag 14 december om 10.00 uur via www.paradiso.nl.

De broers Jim en William Reid vormen samen het hart en de ziel van The Jesus And Mary Chain. Sinds oprichting begin jaren ’80 is de band postpunk-voorloper en van invloed op het geluid van bands als My Bloody Valentine, Dinosaur Jr. en later A Place To Bury Strangers. Debuutalbum ‘Psychocandy’ wordt meer dan dertig jaar na dato nog steeds gezien als een van de belangrijkste albums in het genre. Kort na het uitbrengen van de zesde langspeler ‘Munki’ in 1998 viel de band uit elkaar.


Jesus mary

In 2007 kwam The Jesus And Mary Chain weer bij elkaar voor een nog altijd voortdurende reünie, maar het duurde tot dit jaar dat er aan nieuw materiaal werd gewerkt. Dat nieuwe materiaal verschijnt op 24 maart 2017 in de vorm van het zevende album ‘Damage And Joy’. De eerste single ‘Amputation’ klinkt zoals we gewend zijn: veel noise, vervormde gitaren en zorgeloze vocalen vormen samen een hypnotiserend geheel. Het album bevat ook een aantal bijzondere samenwerkingen. 

Het optreden van The Jesus And Mary Chain in Paradiso is het eerste clubconcert van de band op Nederlandse bodem sinds 15 mei 1992. Ook toen speelden de Schotten in het Amsterdamse poppodium. In de tussentijd verscheen de iconische band in ons land alleen nog ten tonele op het Best Kept Secret-festival, in 2015.

Kaartverkoop 
De kaartverkoop voor het concert van The Jesus And Mary Chain op woensdag 19 april 2017 start op woensdag 14 december om 10.00 uur via www.paradiso.nl.
The Jesus And Mar y Chain
'The Damage And Joy Tour'
Woensdag 19 april 2017
Locatie: Paradiso Amsterdam
Aanvang: 19.30 uur 
Deuren open: 19.00 uur
Entree: 37,50 euro excl. servicekosten en lidmaatschap. De voorverkoop start op woensdag 14 december om 10.00 uur via www.paradiso.nl en www.ticketmaster.nl