Programma
Nieuwsoverzicht

The Blinders geven stemadvies

7 juni, 2017

The Blinders

Grensverleggend of wereldschokkend kunnen we de muziek van The Blinders niet noemen, maar het jonge drietal uit Manchester weet van wanten als het om de betere riff gaat. Snoeihard, bluesy en met een bravoure gebracht zoals alleen Britten lijken te kunnen (en mee wegkomen).

The Blinders

The Blinders - Swine

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Dat ze ‘Humbug’ van Arctic Monkeys als ‘our holy grail, our bible’ zien, kan je best wel heel erg goed terughoren in de muziek die ze tot nu toe uitbrachten, al acteren ze logischerwijs nog niet op dat moeilijk te evenaren niveau.

“There is no hope”, schreeuwt zanger Thomas Haywood tig keer op ‘Swine’, hun pico bello debuutsingle van vorig jaar. Niet dat de boys last hebben van de politieke vermoeidheid waarmee veel landgenoten lijken te kampen: “Fucking vote Labour”, zo luidt het stemadvies dat Haywood op zijn ontblote bovenlichaam had gekalkt toen we The Blinders onlangs zagen zwoegen tijdens The Great Escape in Brighton. Zo’n optreden in een veel te klein zaaltje boven een pub, waar het zweet de laatste oorspronkelijke verfstrepen van muur en plafond deed loskomen.

Een ambiance waarin The Blinders best gedijen, graag voeren we deze opname op als bewijsstuk A. Ook al zo geëngageerd en lekker actueel, het nummer eindigt met een oprecht verontwaardigd opgedreund ‘They’re gonna build a Berlin Wall!”

Tekst door: Fedde Wiersma

The Blinders

The Blinders - Ramona Flowers

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.