Programma
Nieuwsoverzicht

Super-Sonic Jazz zoekt muzikaal talent: open call

12 januari, 2023

Super-Sonic Jazz Family: Calling all music creatives. 

“The word 'JAZZ' means to me, I DARE you! Let's jump into the unknown!” 

CALLING ALL MUSIC CREATIVES

Super-Sonic Jazz is een muziek- en talentontwikkelingsplatform uit Amsterdam. Super-Sonic Jazz begon in 2016 als een reeks concerten en clubavonden in Paradiso om de nieuwe golf van hedendaagse jazzmuzikanten een podium te bieden. Even later volgde een jaarlijks festival en de lancering van een eigen, onafhankelijk platenlabel: Super-Sonic Jazz Records. Met experimentele programmering die traditionele jazz mixt met hedendaagse genres zoals hiphop, neo-soul, r&b en elektronische muziek, verlegt Super-Sonic Jazz de grenzen van wat jazzcultuur betekent voor zowel luisteraars, liefhebbers als artiesten.  

Super-Sonic Family
In 2019 bracht Super-Sonic Jazz Records het verzamelalbum Super-Sonic Family Vol. 1 uit. De plaat is een dwarsdoorsnede van de meest spannende artiesten en avontuurlijkste tracks van dat jaar; artiesten als Yannick Hiwat, Liquid Spirit en GreyHeads droegen bij aan het album. Beluister het album via deze link op Spotify. Voor 2023 staat de release van Super-Sonic Family Vol. 2 op de planning. Het album zal in november 2023 uitkomen op dubbelvinyl en digitaal via Bandcamp en Spotify. Er is ruimte voor minimaal 12 tracks van opkomend Nederlands talent. 

Open call
Super-Sonic Jazz roept alle muzikanten en producers op: heb jij een onuitgebracht meesterwerk liggen of wil je iets buitenaards maken voor de plaat? Laat het ons weten en stuur vóór 31 maart 2023 een e-mail naar [email protected].  

Super-Sonic Jazz kijkt niet naar genres: jazz is een ruim begrip. Van elektronisch tot spiritualambietech highlifapianojazz - jij maakt de regels. Zoals Wayne Shorter ooit zei: “The word 'JAZZ' means to me, I DARE you! Let's jump into the unknown!” 

Als jouw track wordt geselecteerd dan ontvang je een licentiecontract voor 3 jaar met een voorschot van €250. Als je track digitaal opblaast deel je natuurlijk in de winst. Na drie jaar krijg je muziek weer terug. Je ontvangt daarnaast een fysiek prachtexemplaar van Super-Sonic Family Vol 2.    

Wil je op de hoogte blijven van Super-Sonic Jazz? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.   

Neem contact op

Heb je vragen? Of wil je je muziek insturen? E-mail ons via [email protected]