Programma
Nieuwsoverzicht

Super-Sonic Jazz Festival line-up compleet

19 oktober, 2023

SSJ2022

Van dinsdag 14 t/m zondag 19 november 2023 vindt de zevende editie van het Super-Sonic Jazz Festival plaats in Paradiso, De Duif en Rush Hour in Amsterdam. Vandaag kondigt het festival de laatste namen aan: Els Di Incredible, Estafette, Godsendo, Jembaa Groove, Platypus. Meer informatie is te vinden op supersonicjazz.nl en de website van Paradiso.

Het jaarlijkse festival Super-Sonic Jazz draait om vernieuwende jazz op het snijvlak van r&b, hiphop, soul, funk en elektronische muziek. Het festival vond voor het eerst plaats in 2017, bekende namen als Thundercat, Sons of Kemet, Steve Lacy, Domi and JD Beck, Yussef Dayes, Robert Glasper, Moses Sumney en Hiatus Kaiyote sierden sindsdien al eens het affiche. Ondanks corona beleefde het festival in zowel 2020 als 2021 een succesvolle editie. In november 2022 kwamen in totaal meer dan 5000 bezoekers verspreid over vijf dagen samen in Paradiso en bijzondere concertlocaties als De Duif en platenzaak Rush Hour.

Super-Sonic Jazz richt zich op jongeren en het stimuleren van aanstormend lokaal talent. Op de zondag van het festival staan dit jaar enkel artiesten van eigen bodem op het programma. Op 16 november verschijnt tevens het compilatiealbum 'Super-Sonic Jazz Family Vol. 2' op Super-Sonic Jazz Records: een dwarsdoorsnede van de hedendaagse jazzscene in Nederland. Een deel van de artiesten die te horen zijn op het album, zijn ook te zien op de zondag van het festival.

Het volledige festivalprogramma:

Di 14 nov · Paradiso · MoTo TroKo
Showcase van het Mokums Toeter & Trommel Kollektief (MoTo TroKo): een project wat bestaat uit musici van o.a. Gallowstreet en Brass Rave Unit, wat wekelijks Amsterdamse jongeren van verschillende achtergronden samenbrengt en opleidt tot de nieuwste generatie brassmuzikanten van de stad.

Wo 15 nov · De Duif · Mammal Hands
Engels trio maakt lichtvoetige en dromerige mix van jazz, elektronische muziek en folk.

Do 16 nov · Rush Hour · Releaseparty van Super-Sonic Jazz Family Vol. 2
Vinyl releaseparty Super-Sonic Jazz Family Album Vol.2, een compilatiealbum met 31 opkomende en lokale talenten.

Vr 17 nov · Paradiso
Met Durand Bernarr, Kara Jackson, ROLROLROL, Sam Gendel, Sungazer en Talullah Rose.

Nachtprogramma: Enter the Gallowstreet · Paradiso
Gallowstreet (live), The New Originals Soundsystem, LIKEMINDS, Jembaa Groove, Estafette

Za 18 nov · Paradiso
Met Gaidaa, Kassa Overall, Kokoroko, Theo Croker, Yazmin Lacey en Kuna Maze.

Nachtprogramma: Highlife Special · Paradiso
The Cavemen. (live) + Junya & Friends (live) + THE NEW ORIGINALS Soundsystem.

Zo 19 nov · Paradiso
Bnnyhunna, JAEL (live), SMANDEM, The Nest: Tallaluh Rose, Siegfried Hart, Joshua Lutz en Joop de Graaf, RADIOHOP, Super-Sonic Jam x The New Originals begeleid door Els Di Incredible, Super-Sonic Jazz Family Album Comp. Volume 2 Live: Ava Lava, Hatoon, JELISA, Likeminds begeleid door Yasper

Dagtickets zijn verkrijgbaar vanaf €6,50 en passepartout-tickets zijn te koop vanaf €79 (beide incl. servicekosten, excl. Paradiso lidmaatschap) via de ticketshop van Paradiso en Super-Sonic Jazz.