Programma
Nieuwsoverzicht

Super-Sonic Jazz Festival 2018

15 juni, 2018

SSJ festival Poster 2018 v3 datum def

Van 13 tot en met 18 november kan de avontuurlijke jazzliefhebber in Paradiso en verscheidene andere bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam terecht voor het Super-Sonic Jazz Festival.

Dit jaar zijn de Amstelkerk, de Duif, de Vondelkerk en Paradiso wederom het podium voor de nieuwste en spannendste namen op het gebied van hedendaagse jazz. Onder de eerste bevestigingen zitten onder anderen Beverly-Glenn Copeland, Joey Dosik en Alfa Mist. Early bird passepartouts zijn verkrijgbaar van vrijdag 15 juni t/m vrijdag 20 juli (10:00) tegen een gereduceerde prijs van € 40,- excl. lidmaatschap via www.paradiso.nl. Tickets voor de overige shows van o.a James Brandon Lewis Trio en Ancestral Blues starring Archie Shepp zijn hier ook verkrijgbaar.

Programma
In 2017 kon je op het festival terecht voor artiesten als Thundercat, Moses Sumney, Hieroglyphic Being en Zara McFarlane. Ook dit jaar puilt het programma uit van innovatieve muzikanten die jazz combineren met hiphop, soul, klassiek, Afrikaanse grooves en elektronische muziek. Naast namen als Alfa Mist, Children of Zeus, Jameszoo, Ghost-note, Tigran Hamasyan, en Makaya McCraven zie je ook artiesten die reeds een plaat hebben uitgebracht op het Super-Sonic Jazz-label of dit nog gaan doen, waaronder Beverly Glenn-Copeland en Son Swagga (bestaande uit leden van o.a. Jungle en Gallowstreet).

Super-Sonic Jazz
De term Super-Sonic Jazz komt van het gelijknamige album van jazzvernieuwer Sun Ra uit 1956, tevens de eerste release op zijn eigen label. Deze excentrieke en baanbrekende muzikant gooide destijds de hele geschiedenis van de jazz al door zijn muziek en was decennia lang zijn tijd ver vooruit. Jazz is altijd in beweging geweest, waarbij vele genres en culturen de muziekvorm hebben beïnvloed. Ook de laatste jaren zijn er nieuwe mengvormen en experimenten ontstaan. Nieuwe helden als Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote, Kamaal Williams en artiesten uit de Brainfeeder-stal van Flying Lotus weten een nieuwe generatie luisteraars en muzikanten te inspireren.

Het Super-Sonic Jazz Festival vindt plaats in Paradiso, de Duif, de Vondelkerk en de Amstelkerk van 13 tot en met 18 november.