Programma
Nieuwsoverzicht

Super-Sonic Jazz 2022 met o.a. Balimaya Project en Bnnyhunna

7 juli, 2022

Balimaya Project new album vinyl

Het Super-Sonic Jazz Festival keert tussen dinsdag 15 en zondag 20 november 2022 voor de zesde keer terug naar Amsterdam.

Van dinsdag 15 t/m zondag 20 november 2022 vindt de zesde editie van het Super-Sonic Jazz Festival plaats in Paradiso, de Vondelkerk en De Duif in Amsterdam. Vandaag kondigt het festival de eerste namen aan waaronder Alfa Mist, Roy Ayers, Melanie Charles, Makaya McCraven en Nu Genea (full band). Binnenkort volgen meer bevestigingen. Meer informatie is te vinden op supersonicjazz.nl en de website van Paradiso.

Het jaarlijkse festival Super-Sonic Jazz draait om vernieuwende jazz op het snijvlak van r&b, hiphop, soul, funk en elektronische muziek. Super-Sonic Jazz richt zich op jongeren en het stimuleren van lokaal talent. Het festival vond voor het eerst plaats in 2017, bekende namen als Thundercat, Sons of Kemet, KOKOROKO, Nubya Garcia, Steve Lacy, Beverly Glenn-Copeland en Hiatus Kaiyote sierden sindsdien al eens het affiche. 

Ondanks corona beleefde het festival in zowel 2020 als 2021 een succesvolle editie. Zo trok de online variant in 2020 in totaal meer dan 220.000 kijkers en werd de registratie van het festival uitgezonden op NPO 3. In 2021 wist het evenement ongeacht de strenge inreisbeperkingen toch internationale headliners als Nubya Garcia, Sons of Kemet en Yussef Dayes een podium te bieden. Tijdens de laatste voltallige editie van het festival in 2019 kwamen in totaal meer dan 6000 bezoekers verspreid over zes dagen samen in Paradiso en bijzondere concertlocaties als De Duif en de Vondelkerk. 

Het programma van Super-Sonic Jazz Festival 2022 tot nu toe, binnenkort volgen meer bevestigingen:

Di 15 nov · Vondelkerk
Tumi Mogorosi presents Group Theory: Black Music
Indrukwekkende Zuid-Afrikaanse jazzdrummer

Wo 16 nov · Vondelkerk · Super-Sonic Jam

Met Els Di incredible, Bnnyhunna + Junya Appiah
Spannende jamsessie van Amsterdam's grootste jazztalenten

Do 17 nov · De Duif · Nduduzo Makhathini

Invloedrijke Zuid-Afrikaanse jazzpianist

Vr 18 nov · Paradiso · Friday
Met o.a. Roy Ayers, Jamael Dean, mndsgn & The Rare Pleasures, Nu Genea (full band), Daniel Casimir, Bnnyhunna, Likwid Continual Space Motion + afterparty

Za 19 nov · Paradiso · Saturday 
Met o.a. Makaya McCraven, Alfa Mist, John Carroll Kirby, Samora Pinderhughes, Melanie Charles, JAEL + afterparty

Zo 20 nov · Paradiso · Sunday
muva of Earth, Ashley Henry en ECHT!