Nieuwsoverzicht

Sugar Mountain Presents avond deel 1 viel in de smaak

Marga Nikki Lane

Nog een week en Sugar Mountain Presents deel 2 staat op het programma (25 juni), dan met Margo Price als headliner. Maar nu eerst nog even een korte terugblik op de eerste Sugar Mountain Presents avond in Paradiso juni afgelopen zaterdag. Die is bijzonder goed bevallen en smaakte naar meer. Zelfs doorgewinterde Amerikaanse artiesten als Robert Ellis en Nikki Lane knipperden even met hun ogen bij het zien van zo’n enthousiaste ontvangst door het publiek. Voor het zover was, kwamen aan het eind van de middag eerst onze ambassadeurs bijeen voor een borrel in de kelder.

Trap op en af door het gebouw

De piepjonge singer-songwriter Julien Baker uit Memphis, Tennessee had de lastige taak om de avond te openen. Er viel een last van haar af dankzij de vele fans van haar in de grote zaal, zelfs op de nog zo jonge avond. De meesten hadden nog niet eens gegeten, maar ze waren er wel. Het stokje werd een etage hoger overgenomen door de Amsterdamse countryband Rivers met de niet stuk te krijgen Annika IJdo, de urban cowgirl met de fluwelen stem. Zo gingen we trap op en af door het gebouw.

Julien

Julien Baker - Something - Amsterdam Live 2017

Weer naar beneden voor Robert Ellis die weer hersteld was van een rugblessure, die hem de vorige keer in ’t Zonnehuis in Noord op een stoel had gehouden. Ditmaal staand gaf hij met zijn onvoorstelbaar flexibele band een dwarsdoorsnee van zijn drie albums. Good Intentions en California bleken de grootste crowd pleasers uit zijn repertoire. En hup, weer upstairs, ditmaal naar die andere Amsterdamse rootsband Darlyn rond het onbetwiste middelpunt Diwa Meijman. Die weet overal waar zij komt de aandacht wel vast te houden. Ook hier, en hoe.

Stoer maar benaderbaar

Daarna werd de afdaling weer ingezet, om beneden te blijven voor de uitsmijter van de avond, ‘Queen of The Highway’ Nikki Lane. ‘Willie Nelson-vlechtjes’ vanonder een cowboyhoed, brutale blik in de ogen, ze maakte haar outlaw-status helemaal waar. Stoer maar benaderbaar. Na afloop ging ze met eenieder die het maar wilde op de foto. En dat waren er nogal wat, onder anderen onze eigen ambassadeur Marga Derksen (foto).

Nikki leen

Nikkie Lane - Right Time & Jackpot (live in Amsterdam)

Op zondag 25 juni gaan we voor de tweede avond van Sugar Mountain Presents in Paradiso. Dan hebben we een ‘fotoafspraak’ met Margo Price. Dat wil je toch niet missen? Komende week volgt nog een exclusief interview op deze plek met deze nieuwe countryster. Stay tuned for more!

Tekst door: Robbert Tilli