Programma
Nieuwsoverzicht

Subbrands Sugar Mountain en Indiestad slaan handen ineen voor nieuw festival

21 maart, 2024

Sept Festival Banner 2 1

Paradiso subbrands Indiestad en Sugar Mountain slaan de handen ineen voor een nieuw festival: Sugar Mountain x Indiestad. Het belooft een avondvullend programma te worden op het snijvlak van indie en americana. Op zondag 8 september zijn o.a. Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs, indierocktrio The Grogans en genre-overstijgende dreampopband La Luz te zien in Paradiso.

Andrew Combs

Andrew Combs, geboren en getogen in Dallas, Texas, is een singer-songwriter wiens muziek de vrijheid van beeldende kunst overbrugt met de invloed van klassiek schrijven. Combs' geluid wordt gekenmerkt door folk, Americana, indie en rock-invloeden. Voor het nieuwe album 'Sundays' putte de singer-songwriter inspiratie uit zijn recente fascinatie voor schilderkunst, die begon tijdens de zwangerschap van zijn vrouw. “Ik heb me nog nooit zo visueel gestimuleerd gevoeld als nu, en dit is voor mij een unieke manier geweest om de plaat als geheel te begrijpen, om een ​​soort rode draad te vinden tussen de muziek en mijn leven.”

The Grogans

De Australische band The Grogans mixt indierock met surf en gooit daar voor hun nieuwste album 'Find Me A Cloud' nog een scheutje shoegaze bovenop. De band ontstond in 2018, toen de bandleden nog samen op de middelbare school zaten in Melbourne. Vier albums en drie EP's later, heeft de band meerdere support tours achter de rug met namen als Wavves, Ocean Alley, The Chats en Hockey Dad.

La Luz

La Luz is het Amerikaanse rocktrio opgericht door Shana Cleveland in 2012. De band combineert catchy dreampop met rammelende surfpop en weet keer op keer de rommelige schoonheid van verandering opnieuw vast te leggen. Ook voor het nieuwe album 'News Of The Universe'. Met een albumtitel uit een verzameling metafysische poëzie, en een bewustzijnsverruiming wegens een persoonlijke crisis rijker, omarmt Cleveland een veranderende wereld met onvoorwaardelijke liefde. De nieuwe single 'Strange World' geeft je er alvast een voorproefje van.

Sugar Mountain

Sugar Mountain biedt een muziekplatform voor de liefhebbers van country, folk en Americana. Het bestaat uit een blog, nieuwsbrief en online kanaal waar concerttips, interviews, reviews en artikelen in het genre gedeeld worden. Blijf op de hoogte van de aankomende Sugar Mountain concerten via de website

Indiestad

Indiestad is het indieplatform van Paradiso. Het is een blog, nieuwsbrief en online kanaal waar concerttips, interviews, reviews en artikelen gedeeld worden. Door de jaren heen is Indiestad uitgegroeid tot een bloeiende community van indie-enthousiastelingen in de hoofdstad. Met de Indiestadpas kun je een kalenderjaar aan geselecteerde alternatieve concerten in Amsterdam bijwonen, voor maar 40 euro. Blijf via deze website en onze nieuwsbrief op de hoogte.

Meld je aan met de Indiestadpas

Dit festival is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024, deze is verkrijgbaar via de webshop van Paradiso. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Meld je aan voor het festival via onderstaande link.

Andrew Combs

Andrew Combs

Tiny Desk Concert

La Luz

La Luz

Strange World

The Grogans op Spotify