Programma
Nieuwsoverzicht

Soccer Mommy niet langer het schoothondje

10 januari, 2018

Soccermommypress

Nieuw in eindeloze rij nummers over hond tussen aanhalingstekens.

Muziek over honden bevalt het best als de viervoeter figuurlijk wordt opgevoerd. 'Hound Dog' en 'I Wanna Be Your Dog' zijn de afgezaagde voorbeelden van nummers die 'gewoon' over een persoon gaan, 'This Old Dog' van Mac DeMarco een knap recent staaltje. 

Bij Sophie Allison uit Nashville hoef je niet aan te komen met de rijmelarij van Funkadelic in de jaren zeventig ("Hey lady, won't you be my dog and I'll be your tree and you can pee on me"), als we afgaan op de eerste voorbode van haar nieuwe album als Soccer Mommy: "I don't want to be your fucking dog that you drag around", valt ze met de deur in huis.

'Your Dog' is een puik werkje waarin bas en metronoomdrums de aandacht opeisen, al doen de jengelende gitaren naarmate het nummer vordert een respectabele gooi. De hondenbeeldspraak laat verder weinig tot de verbeelding over: "I want a love that lets me breathe, I've been choking on your leash."

Allison stak net als Jay Som en Car Seat Headrest met behulp van Bandcamp de kop boven het maaiveld met klinkende thuisopnamen. Met 'Collection' debuteerde ze in 2016 op 19-jarige leeftijd met een plaat waarop ze nieuwe nummers combineerde met Bandcamp-werk dat ze voor de gelegenheid van een facelift had voorzien met band. Het op stapel staande 'Clean' (matdatum: 2 maart) schijnt ze als haar echte debuut te zien. (FW)

Soccermommy YT

Your Dog (Official Video)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.