Programma
Nieuwsoverzicht

Shishani & the Namibian Tales

17 mei, 2017

Shishani1600

Misschien had je ‘m al met dikke letters in je agenda gezet; zaterdag 25 maart treedt de talentvolle zangeres en gitariste Shishani op in Paradiso-Noord. Met recensies waarin wordt gerept over ‘songs van ongekende schoonheid’ en ‘a jazzy pop sound that transcends continents’, belooft dit een schitterend optreden te worden.

Shishani1600

Shishani & The Namibian Tales - Itaala

Shishani werd geboren in Namibië, verhuisde als kind naar België en woont tegenwoordig in Amsterdam. Haar moeder is Ndonga, onderdeel van de Namibische etnische groepering Aawambo. Van jongs af aan wilde ze al terugkeren naar Namibië om zich te verdiepen in de cultuur, en dan met name via muziek. Hierdoor ontstond het idee om via muziek het verhaal te vertellen van haar terugkeer, familiegeschiedenis en de geschiedenis en verhalen van de verschillende bevolkingsgroepen van Namibië.

In The Namibian Tales combineert ze traditionele muziek uit Namibië met soul en jazz. Haar singer-songwriter kunsten worden ondersteund door een ongewone combinatie instrumenten: gitaar, cello, mbira (duimpiano), kora (snaarinstrument), en percussie, bespeeld door een multicultureel ensemble. Het zorgt voor prachtige klanken en melodieën, die perfect passen bij het talent van Shishani. Zowel op het podium als op het debuutalbum ‘Itaala’ smelten de bandleden verschillende muzikale tradities samen tot een nieuw genre. Het album werd dan ook door Mixed World Music uitgeroepen tot de beste Nederlandse World Music Release. Haar prachtige muzikale talent bezorgde haar de titel ‘crown princess of contemporary urban Namibian music’.

Door Fleur Reuser