Programma
Nieuwsoverzicht

Scherp de oren en val voor Lomelda

10 oktober, 2017

Lomeldapress

Het gaat wat ver om te stellen dat de muziek van Lomelda de volle aandacht vereist, maar ernaar luisteren met een half oor kan echt niet. 

Op het moment dat je wil schrijven dat de prachtige tweestemmige zang in 'Nervous Driver' zich slechts spaarzaam laat begeleiden door een akoestische gitaar duikt er tegen het eind (na de fraaie regels 'Just hold me close before you go / At least hold me close before I go') opeens een piano op. Luister je het nummer nog een keer, kom je erachter dat de toetsen de hele tijd al stilletjes meedraaien.

Die twee stemmen zijn van Hannah Read uit Texas, die op haar tweede album als Lomelda, 'Thx', grossiert in wonderschone zinnetjes die voordat je ze liet bezinken nog simpel leken.

'I wish you were here / And from here', klinkt het in 'From Here'. Prachtig nummer, met een fijne muzikale wending als Read net over de helft 'Hey friend, how are you doing?' zingt. Het zijn die wendingen die maken dat Lomelda fier bij het kaf blijft staan als we het koren wegkieperen.

Lomelda YT

Thx (Full Album Stream)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Wie meer over Reid's achtergrond en drijfveren wil weten (en waarom ze veel over autorijden en lange afstanden zingt), volgt deze link. En vergeet deze lofzang op Pitchfork niet. De recensent is wel erg lyrisch over de zogenoemde coda in 'Bam Sha Klam', zelfs in opperste concentratie zou je die bijzonder kalme eindsectie kunnen missen.

Tekst door: Fedde Wiersma

​Lomelda staat 8 november in Paradiso

Lomelda staat woensdag 8 november in de kleine zaal van Paradiso.