Nieuwsoverzicht

Rots: Blood Red Shoes

Brs

Met een vijfde album op stapel mogen we Blood Red Shoes langzamerhand zien als rots in de branding van Indiestad. Op de nieuwe nummers ‘Eye To Eye’ en ‘Bangsar’ krijgen Laura-Mary Carter en Steven Ansell het voor elkaar om heel erg vertrouwd en toch ook een tikje anders te klinken, in beide nummers zit duidelijk wat elektronica geweven.

Brs

Hoe moddervet Blood Red Shoes vanaf de startlijn ook zijn geweest, je had meteen door dat ze niet jarenlang hetzelfde riedeltje konden blijven afsteken. Ze hebben het nog lang volgehouden met elkaar, maar tijdens The Great Escape in thuisstad Brighton vorige week trad het onvermoeibare duo voor het eerst op met extra bandleden: achter de knoppen Clarence Clarity en op bas Jimi Wheelwright van Tigercub. Overigens deden die alleen mee tijdens de twee nieuwe nummers. Vooral de bas die er live in knalde tijdens het opperbeste refrein van ‘Bangsar’ viel op, het zal toch niet de bedoeling zijn om met terugwerkende kracht die te missen al die jaren.

Brs

Blood Red Shoes - Bangsar

“I don’t want your number, I don’t want your businesscard, I was just looking for the last bar in Bangsar”, er zal geen diepere betekenis schuilen achter deze tekst waarvoor een excursie naar Kuala Lumpur ter inspiratie moet hebben gediend. Je kan best een tijdje zonder Blood Red Shoes, maar bij terugkomst sluit je ze in de armen als een verloren gewaande zoon.