Programma
Nieuwsoverzicht

Ronald Snijders – The Nelson & Djosa Sessions

17 mei, 2017

Ronald Snijders

Je zou het niet zeggen als je hem met fluit aan de mond over het podium ziet gaan, maar de Surinaamse fluitist, componist en bandleider Ronald Snijders draait al een tijdje mee. Hij wordt gezien als een van Nederlands’ meest bekende en belangrijkste fluitisten. In zijn energieke sound vind je invloeden uit Suriname, Afrika, Brazilië, jazz, soul en funk terug. Snijders weet de meest uiteenlopende geluiden om te vormen tot een verrassend, jazzy geheel.

Ronald Snijders

Ronald Snijders Band

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

De Rotterdamse producers Nelson & Djosa, die eerder werkten met Giovanca, Ntjam Rosie en Karsu, zijn groot fan van Snijders. Het duo staat bekend om hun passie voor zeventiger jaren jazz-funk en analoge opnametechnieken. Met als doel nog meer mensen kennis te laten maken met de Surinaamse fluitist, staken ze oude platen van Snijders uit de jaren ‘70 in een nieuw jasje. Voor hun gezamenlijke project legde Ronald heel wat kilometers af om nummers op te nemen met de beste wereldmuzikanten. Zo speelde hij o.a. samen met het Braziliaanse Azymuth en de Nigeriaanse Orlando Julius.

Een unieke samenwerking kwam tot stand met de Malinese Bassekou Kouyate, die normaliter niet met fluitmuzikanten speelt. Op het nummer ‘Mali Funk’ is echter te horen dat de Afrikaanse luit goed samen gaat met de zinderende sound van Ronald. Bijzonder detail: de vrouw van Bassekou verzorgde de vocals. Luister het resultaat van deze en andere studiosessies op het album The Nelson & Djosa Sessions. Een swingende verzameling van kosmopolitische tracks waarin warmte en liefde voor muziek weerklinken.

Ronald Snijders staat 16 oktober tijdens Felabration in Paradiso. Alvast zien hoe de Surinamer de sterren van de hemel speelt?  Check zijn memorabele optreden tijdens het North Sea Jazz Festival.

Door Fleur Reuser