Programma
Nieuwsoverzicht

Rerelease van legendarische Peruaanse chicha

25 juli, 2017

Chacalon discos horoscopo music 1150x762

Deze zomerse temperaturen zijn perfect om te genieten van lang verborgen Peruaanse chicha uit de jaren ‘80. Spaanse platenbaas Jalo Nunez del Prado vond het tijd dat deze muziekstijl weer nieuw leven ingeblazen moest worden. Na een lange zoektocht door Peru om de rechten van de muziek in handen te krijgen, brengt hij deze zomer opnieuw een LP uit van legendarische chicha zanger Chacalón.

De chicha is de Peruaanse versie van de Colombiaanse cumbia. Het genre ontstond toen veel migranten die van het rustige platteland naar het harde stadse leven trokken, hun heil zochten in muziek. Zo zingt Chacalón in een van zijn bekendste nummers ‘Provinciano’: ‘I seek a new life in this city / where everything is money and there is evil’. Door lyrics als deze zagen mensen in Chacalón een rolmodel, die zong over de belofte van een nieuw leven. 

Yt chicha

Chacalón y La Nueva Crema - Ven Mi Amor

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

De platen op het album zijn van het soort muziek die je een glimlach bezorgt, met invloeden van samba, pop, maar ook rock en gitaren. De band van Chacalón heet dan ook La Nueva Crema, of New Cream, naar de Britse rockband Cream. Juist de mix van verfijnde klanken en krachtige noten, en de mengelmoes van zowel country-achtige en stadse invloeden is waarmee de chicha al velen heeft verleid. Check het album van Chacalón y La Nueva Crema op Spotify.

Spotify: Chacalón y la Nueva Crema (Remasterizado)