Programma
Nieuwsoverzicht

Reniss releaset dansvloer-knaller ‘La Sauce’

18 mei, 2017

Reniss1600

De Kameroense wervelwind Reniss bracht onlangs haar nieuwe single ‘La Sauce’ uit. Misschien wel haar grootste hit tot nu toe. Je zou dit nummer onder het traditionele, Kameroense Bikutsi muziekgenre kunnen scharen, maar dan wel met een heel verfrissende en originele twist. Moeiteloos worden verschillende muziekstijlen, instrumenten en zelfs talen door elkaar gebruikt. Je hoort Frans, Engels, Pidgin en Mankon. Het resultaat is verbluffend.

Reniss1600

Reniss - La Sauce (Dans La Sauce)

Maar sla ook zeker de clip niet over. ‘La Sauce’ betekent letterlijk ‘de soep’, maar als je luistert naar de Franse teksten en goed kijkt naar de clip zie je dat het zinsdeel ‘La Sauce’ in de Kameroense cultuur blijkbaar een dubbelzinnige betekenis heeft. ‘Steek je vinger in m’n soep’? De video is, zoals gewoonlijk bij de clips van Reniss, geregisseerd door Ndukong. Je ziet het verhaal van een jonge vrouw die wegvlucht van haar dagelijkse verplichtingen om op te treden in een typische, Kameroense club. Het nummer is geproduceerd door Jovi, beter bekend als Le Monstre en eveneens afkomstig uit Kameroen.

Reniss heeft in haar carrière een nieuwe muziekstijl ontwikkeld die pop, traditionele Afrikaanse stijlen en R&B combineert. Juist daardoor spreken haar nummers iedereen aan, van Afrikaanse dorpsfamilies tot tieners van over de hele wereld. Op dit moment werkt ze hard aan haar eerste album die later dit jaar zal verschijnen.

Door Fleur Reuser