Programma
Nieuwsoverzicht

Phum Viphurit is het zonnetje in huis

24 juli, 2019

Phum viphurit

Hij wordt wel eens de ‘Thaise Mac DeMarco’ genoemd door muziekliefhebbers en wij snappen wel waarom. De vrolijke Phum Viphurit heeft minstens zulke relaxte en luchtige nummers als onze favoriete slacker. Hoewel Phum inderdaad in Thailand geboren is, is hij opgegroeid in Nieuw-Zeeland en schrijft al sinds zijn 17e zijn eigen nummers. Inmiddels heeft zijn hit ‘Lover Boy’ maar liefst 43 miljoen kijkers op de teller staan op YouTube.

Onze lover boy geeft zelf ook aan dat als hij één inspiratiebron moet noemen, het Mac DeMarco is. En onlangs was dan het moment daar: Mac was in Bangkok en laat het lot het nou toevallig zo spelen dat Phum er ook was. 

“I got to give him a really decent hug and a big handshake and said, ‘Hey, man, you inspire me to be myself and not be so afraid of expressing the way I feel.’”
vertelt Viphurit aan Rolling Stone. 

Hqdefault 190724 164423

Phum Viphurit

Let Her Go - Mac DeMarco cover

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Maar het leven van de goedlachse 23-jarige gaat niet alleen maar over rozen, zo blijkt uit de titel van single ‘Hello Anxiety’. De keerzijde van de roem komt naar boven drijven. Het maken van muziek, wat hij gebruikte om te ontsnappen aan zijn dagelijkse zorgen, wordt ineens hetgeen waar niet meer aan te ontsnappen valt. Gelukkig weet hij zijn angstige gevoelens om te toveren in een onweerstaanbaar zomerse plaat.

Hqdefault 190724 164423 1

Phum Viphurit

Hello, Anxiety

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Met het uit 2017 afkomstige album ‘Manchild’ en singles ‘Lover Boy’ en ‘Hello Anxiety’ op zak, is Phum Viphurit hard aan de weg aan het timmeren en wordt aan een vervolgalbum gewerkt, die we later dit jaar mogen verwachten. Zelf geeft hij aan dat het een zonnig en ‘fun’ album gaat worden, “hazy sunshine music en moonlight pop”.. wat dat ook mag betekenen.

Hopelijk krijgen we een plezierig voorproefje komende week op vrijdag 2 augustus als Phum Viphurit een optreden geeft in de grote zaal van Paradiso.