Programma
Nieuwsoverzicht

Petje af voor B Boys

4 augustus, 2017

Bboys

In de muziek van B Boys is de hand van meesters Gang Of Four en Wire te onderscheiden. Het drietal uit Brooklyn laat verder zich in een adem noemen met generatiegenoten Death Grips en Parquet Courts.

We zouden een post-it met 'post-punk' op hun voorhoofd kunnen plakken, maar ook 'punk rock' of 'dance punk'. Wie nog onbekend is met B Boys weet nu op papier wat voor vlees men in de kuip heeft. In de wachtrij zetten maar, want zoals de heren laatst zelf vaststelden op het sociale medium Facebook: the shit is streamable. Te beginnen met het onovertroffen 'Energy' van debuutalbum 'Dada'.

Het gitaargeluid op openingsnummer 'Anthem' roept 'I Think I Like U 2' van Jamaica in herinnering, waarvoor onze dank. Dat debuut verscheen in juni (op coke bottle clear vinyl), ruim een jaar na die eerste dikke EP waar early adopters lang op moesten teren.

Vergeet niet deze pico bello live-sessie te checken. Die B Boys gaan echt niet meteen het andere oor weer uit. En gaat dat vervolgens zien, op zaterdag 2 september in Cinetol.

Bboys YT

Energy (Official Video)