Programma
Nieuwsoverzicht

Petersburg Orderer kruipt onder je huid

1 januari, 2018

Petersburgordererfacebook

Met 'Tuesday' laat Petersburg Orderer zien de uitzonderlijke gave te bezitten een breekbaar liedje te produceren dat onder de huid kruipt én een repetitieve groove bevat waarvan je maar geen genoeg krijgt.

"Het is zo dom als je een interview met een bandje leest en dat de drummer dan zegt dat ie van fotograferen houdt. Dan zou ik denken: wow, jij hebt echt een probleem. Ik zou dat niet trekken", sprak de 18-jarige drummer van Palio Superspeed Donkey drie jaar geleden. Die drummer en zijn jeugdige kompanen lieten toen al optekenen dat hun muziek volwassener was geworden, en zijzelf ook.

Die drummer, Camiel Muiser luidt de naam, timmert inmiddels aan de weg als Petersburg Orderer. We weten nu dat hij destijds vanaf zijn drumkruk meer deed dan de wereld door een lens bekijken. Hij zat op een indrukwekkende lading prachtige liedjes. Als zanger, als gitarist, als alleskunner.

In 2016 gooide Muiser al een pakket lo-fi homerecordings van de bovenste plank online, eind vorig jaar gevolgd door de werkelijk prachtige EP 'Friggid Brigitte'. Een stuk ingetogener en minimaler dan het vroegste aanbod, maar tegelijkertijd ook blinkender.

De drie nummers gaan vergezeld van een korte film en een schilderij. Muiser liet onlangs weten tientallen gegadigden voor een album in huis te hebben, maar dat deze drie daar niet op passen maar wel bij elkaar. We rekenen erop dat ze wel passen in zijn setlist tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel komende zaterdag. (FW)

Petersburgorderer YT

Tuesday

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Petersburg Orderer staat 6 januari in Paradiso tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel

The Mysterons, Nana Adjoa, EUT, Fungo Bat, Yasmine, San Dollar en Pfaff completeren zaterdag 6 januari een line-up die louter uit vaderlands talent bestaat. Gratis met de Indiestadpas 2017 én 2018.

Update 5-1: wegens ziekte moet Petersburg Orderer helaas verstek laten gaan, Bungalow is de vervanger.