Nieuwsoverzicht

Pat Thomas & Kwashibu Area Band laten iedereen sámen dansen tijdens Felabration ADE

Pat Thomas 2019 web

Zet ‘The Golden Voice Of Africa’ samen op het podium met een groep legendarische muzikanten en je bent verzekerd van een feestavond vol stomende afrobeat. Samen maken ze zich sinds 2015 schuldig aan energieke highlife en een ongekende groove.

Het was even stil rondom een van Ghana’s grootste zangers Pat Thomas, maar in 2015 gooide hij hoge ogen met zijn comebackplaat met all-stars Kwashibu Area Band en afrobeatlegende Tony Allen achter het drumstel. Het leverde hem een jongere, wereldwijde fanclub op - wat best knap is in een tijdperk van hiphop en elektronica - en ze toerden de hele wereld over om met hun soulvolle highlife muziek alle mensen sámen te laten dansen. En waar kan dat beter dan op festivals als Glastonbury, Roskilde en WOMAD? Precies, helemaal nergens.

Ze gunden ons even wat tijd om op adem te komen - je blijft echt niet rustig zitten hoofdknikken bij het horen van de acht zeer dansbare liedjes met funky orgels, gitaren en drums als ideale danspartners - en kwamen eerder deze maand terug met hun tweede plaat: Obiaa! - wat ‘Iedereen!’ betekent. Hij mag dan 70+ zijn, Thomas klinkt nog net zo jong en stralend als toen hij vijftig jaar geleden begon aan zijn carrière.

Pat Thomas & Kwashibu Area Band is op Obiaa! de gloriedagen van de jaren zestig highlife zeker niet vergeten, maar kijkt ook vooruit naar een bandgeluid ondersteund door gitaren en met uitbarstingen van de blazerssectie. Klinkt goed, maar dat klinkt live natuurlijk nog veel beter! De vrolijke rasmuzikanten staan er namelijk om bekend de zaal, of feesttent, waar ze staan flink op hun kop te zetten met hun opzwepende highlife met invloeden uit afrobeat en afrodisco. Wees gewaarschuwd!

Pat Thomas & Kwashibu Area Band treedt live op tijdens Felabration ADE op zaterdag 19 oktober 2019


Door Jolien Eijsink

Pat Thomas & the Kwashibu Area Band @ Jazz Cafe 1 October 2019

Pat Thomas & the Kwashibu Area Band @ Jazz Cafe 1 October 2019