Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso Vinyl Club viert 50e release met exclusieve single van Jungle By Night

9 maart, 2023

Jungle by night bd3 sanja marusic 2

Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso Amsterdam dat opkomend Nederlands talent steunt, brengt op Record Store Day op 22 april een exclusieve vinyl single uit van Amsterdamse band Jungle By Night. De single is de 50e release van Paradiso Vinyl Club.

Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso Amsterdam dat opkomend Nederlands talent steunt, brengt op Record Store Day op 22 april een exclusieve vinyl single uit van Amsterdamse band Jungle By Night. 

In april brengt Paradiso Vinyl Club inmiddels al haar vijftigste single uit. Voor deze bijzondere gelegenheid brengt  Amsterdamse band Jungle By Night een exclusieve 7" uit op het label tijdens Record Store Day, met de nummers 'Unlimited Love' en een nog onuitgebrachte cover van Japanse pophit 'Sukiyaki'.

Sinds 2015 brengt Paradiso Vinyl Club zes keer per jaar vinyl singles uit van opkomende Nederlandse artiesten. Paradiso steunt graag artiesten waar zij in gelooft door ze een single op vinyl aan te bieden met een releaseshow in de bovenzaal erbij. Op die manier probeert Paradiso een klein steentje bij te dragen aan talentontwikkeling in het Nederlandse muzieklandschap. Artiesten als Pip Blom, Gallowstreet, YĪN YĪN, RIMON, Personal Trainer, WIES en My Baby brachten eerder een vinyl single uit bij de club voor ze doorbraken bij een groter publiek.

Jungle By Night en Paradiso hebben een lange en bijzondere relatie. In 2010 speelde de toen piepjonge band voor het eerst in de bovenzaal van Paradiso om hun debuutsingle te presenteren en 13 jaar later heeft de band meer dan 15 shows in Paradiso gespeeld, inmiddels zes albums uitgebracht en wereldwijd festivals en concertzalen omgetoverd tot euforische danslvoeren. Het gezelschap maakt een unieke mix van krautrock, dance, jazz en funk.

Jungle By Night - Unlimited Love / Sukiyaki (PVC050)

Paradiso Vinyl Club

Paradiso Vinyl Club is het onafhankelijke platenlabel van Paradiso. Paradiso steunt graag artiesten waar zij in gelooft door ze een single op vinyl aan te bieden. Op die manier probeert Paradiso een klein steentje bij te dragen aan talentontwikkeling in het Nederlandse muzieklandschap.

Het werkt zo: de artiest levert twee bijzondere tracks en artwork aan waar een 7 inch vinyl single van wordt gemaakt. De artiest krijgt 100 singles waarmee ze mogen doen wat ze willen; meenemen naar potentiële labels, boekers of andere samenwerkingspartners, gebruiken voor promo of verkopen tijdens optredens. Tegelijkertijd zijn ze door Paradiso bestempeld tot veelbelovend talent, een mooie duw in de rug voor nieuw talent dus!

Om dit project financieel mogelijk te maken kan je lid worden van Paradiso Vinyl Club. Wil jij opkomend muzikaal talent steunen? Je platenkast aanvullen met mooi vinyl? Voor slechts zes euro per maand ben je lid van de Paradiso Vinyl Club en ontvang je om de maand een nieuwe release en daarnaast nog vele extra’s zoals gastenlijstplekken en gadgets. 

De Paradiso Vinyl Club vindt het belangrijk een zo breed mogelijk muzikaal spectrum te vertegenwoordigen. De releases lopen uiteen van indie tot elektro, en van tropical tot hiphop: voor ieder wat wils. Als je geïnteresseerd bent in de nieuwe spannende muziek van morgen, is een lidmaatschap van de Paradiso Vinyl Club een must.

Jungle By Night - Cookies

Jungle By Night

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.