Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso viert 55 jaar bestaan met eerbetoon aan mede-oprichter Willem de Ridder

10 maart, 2023

Endless Parade Poster zondertekstheader

Op maandag 10 april (Tweede Paasdag) viert Paradiso haar 55-jarig bestaan met ‘Willem de Ridder’s Endless Easter Parade’: een feest in de Grote Zaal en de Kelder van Paradiso. Hierbij kijkt Paradiso terug op 55 jaar ‘Cosmisch Ontspannen’ in Paradiso. Tijdens dit feest wordt er gefocust op de beginjaren van Paradiso waar toen mede-oprichter Willem de Ridder zowel inhoudelijk als uitvoerend een belangrijke rol had.

In samenwerking met de familie, vrienden en nabestaanden van Willem de Ridder organiseert Paradiso een groot feest in de Grote Zaal en de Kelder van Paradiso ter nagedachtenis van De Ridder en om Paradiso ’s 55-jarig bestaan te vieren. In de geest van De Ridder vinden er in de Grote Zaal verschillende performances plaats door magiërs, troubadours, bands en dj's. In de Kelder kunnen bezoekers zich onderdompelen in verschillende soundscapes, bizarre verhalen, oude filmbeelden en radio-opnames gemaakt door Willem de Ridder zelf.

Willem de Ridder
De Ridder was kunstenaar, verhalenverteller en radiomaker en zette zich in voor allerlei ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Ook stond hij aan de wieg van meerdere tijdschriften, zoals Hitweek, een jongerentijdschrift dat hij samen met Peter J. Muller bedacht, en het seksblad Suck. Daarnaast was De Ridder een van de oprichters van Paradiso. In december 2022 overleed De Ridder op 83-jarige leeftijd.

Willem de Ridder's Endless Easter Parade & Afterparty
Maandag 10 april
Paradiso Amsterdam (Grote Zaal & Kelder)
Deuren open: 15:00 tot 21:00 uur
Aanvang: 15:00 uur
Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Ook vindt er een afterparty plaats tot 00:00 uur. Tickets voor de afterparty zijn hier verkrijgbaar.

Bijdragen
De organisatie is nog volop in voorbereiding voor de invulling van het feest, maar staat open voor enthousiaste mensen en fans die graag iets zouden willen bijdragen aan het evenement. Hiervoor kan een mail gestuurd worden naar: [email protected]

Posterontwerp door Aïda de Ridder
Dochter van Willem de Ridder, Aïda de Ridder, ontwierp de poster voor het evenement geïnspireerd op de allereerste openingsposter ontworpen door Willem de Ridder zelf. De originele openingsposter is ook te koop via onze webshop.