Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso programma tijdens ADE 2016

8 mei, 2017

Cairo liberation front

Van 19 tot en met 23 oktober staat de hele hoofdstad in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE). Paradiso presenteert dit jaar clubnachten en concerten op maar liefst drie locaties, met programma’s in Paradiso Noord en de Oedipus Brouwerij naast alle ruimtes in Paradiso zelf. Grote namen zijn dit jaar onder anderen Craig David, Netsky, Tiga, Snakehips, Lunice en The Chainsmokers. Voor alle achttien programma’s zijn kaarten reeds in de verkoop.

Ade logo

Het Paradiso ADE programma beslaat ook dit jaar een groot deel van het elektronisch muziekspectrum en is representatief voor wat Paradiso gedurende het jaar op dit gebied programmeert. Van hiphop en r&b met bubbling-icoon DJ Moortje tijdens BOSS, ‘de Vlaamse FKA Twigs’ Tsar B en de lokale hiphopfamilie met zijn eigen feestje Famirie, tot drie drum & bass-programma’s waar artiesten als NetskyCamo & Krooked en Andy C de line-ups aanvoeren. Tijdens KLEAR staan de schijnwerpers op de future beats-stroming met naast SnakehipsLunice en Ryan Hemsworth veel lokaal talent uit die hoek. 

Ade logo

Liefhebbers van underground elektronische muziek kunnen terecht op de eerste editie van ADE LIVE, in samenwerking met Melkweg en Sugarfactory met optredens van onder anderen Jessy LanzaSofie WintersonRiver Tiber en Polynation. Op de zaterdagavond vindt in de Oedipus Brouwerij een duistere wave en electronica-programma plaats dat is samengesteld door online radiostation en muziekplatform Red Light Radio samen met Dark Entries. Die zelfde avond hoort het publiek niet-Westerse muziek van onder meer Acid Arab tijdens Eurabia in Paradiso en tropische beats van Dengue Dengue Dengue en Branko bij de Enchufada Label Night in Paradiso Noord.

Ade logo

Programmeur Boye ‘t Lam: “Het programma van Paradiso op Amsterdam Dance Event reflecteert de breedte die wij in ons reguliere clubprogramma ook doorvoeren. We willen de randen opzoeken en een grote variatie van stijlen een plek bieden in de programmering. De niche in met Red Light Radio, Famirie en Fat Kids Cake, en voor het grotere publiek hebben we een heel mooie avond van Tiga, ADENONSTOP, met ook The Martinez Brothers. Ook programma’s die regelmatig in Paradiso plaatsvinden kunnen we een plek bieden, zoals Boss. Deze van origine EDM-achtige nacht in Paradiso maakt nu plaats voor 'vaderlands trots’ door een geschiedenis van bubbling-muziek te presenteren. Door te programmeren over drie venues is de breedte goed gelukt en daar ben ik heel trots op. Iedereen die ooit is komen dansen in Paradiso kan zijn heil vinden in het ADE programma van Paradiso. En alle nieuwe bezoekers krijgen een representatief beeld voorgeschoteld van wat wij zoal doen.”