Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso presenteert the xx in AFAS Live

8 mei, 2017

Thexx

Op maandag 13 februari 2017 treedt The xx op in AFAS Live, voorheen bekend als Heineken Music Hall. Na een radiostilte van enkele jaren brengt de Britse indiepopband begin 2017 hun derde album ‘I See You’ uit. Afgelopen week bracht The xx de eerste single daarvan uit, ‘On Hold’. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 25 november om 11.00 uur via de website van Paradiso. 

The xx

The xx bestaat uit bandleden Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jamie Smith, beter bekend als Jamie xx. De eerste twee zorgen afwisselend en in duet voor breekbare zang, terwijl Jamie xx de sfeervolle indiepop voorziet van subtiele beats. In 2008 werd de band opgericht in Londen en het eerste succes kwam een jaar later met single ‘Crystalised’. Nummers als ‘Angels’ en ‘Intro’ zorgen sinds 2012 voor kippenvel bij luisteraars. Datzelfde jaar zorgde een optreden op het Lowlands-festival voor een definitieve doorbraak in Nederland. The xx stond meerdere keren in de kleine zaal van Paradiso: twee maal in 2009 en vroeg in 2010. Ook speelde de band in 2009 op London Calling en presenteerde Paradiso in samenwerking met Belmont Bookings in 2013 het concert van de Britten in de Heineken Music Hall.

Thexx

Op 13 januari brengt The xx het album ‘I See You’ uit, de opvolger van ‘Coexist’ uit 2012 welke net als debuutalbum ‘xx’ (2009) met enorm enthousiasme werd ontvangen door publiek en pers. Het derde album is tussen maart 2014 en augustus 2016 opgenomen in verschillende studio’s wereldwijd. Fans werden in de tussentijd warm gehouden met onder andere een playlist waarin The xx muziek deelde die hen inspireerde bij het schrijven van nieuwe muziek. Daarin zijn gevarieerde artiesten als Queens of the Stone Age, The Cure, Suicide, Rihanna en Sampha te vinden. De release van ‘I See You’ wordt voorafgegaan door single ‘On Hold’, welke in november verscheen nadat de band al enkele fragmenten van nieuwe nummers deelde.