Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso presenteert samen met kunstenaars de Walhalla collectie

24 mei, 2022

T shirts para 2022 t shirts para 2021 118

Op dinsdag 24 mei lanceert Paradiso een collectie T-shirts onder de noemer Walhalla (Shirts by Artists). In samenwerking met lokale kunstenaars worden in beperkte oplage hun ontwerpen verkocht. Aan Sam Andrea en Martyn F. Overweel de eer om het spits af te bijten. Van elk T-shirt komt een gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de webshop van Paradiso. 

Op dinsdag 24 mei lanceert Paradiso een collectie t-shirts onder de noemer Walhalla (Shirts by Artists). In samenwerking met lokale kunstenaars worden in beperkte oplage hun ontwerpen verkocht. Aan Sam Andrea en Martyn F. Overweel de eer om het spits af te bijten. Van elk T-shirt komt een gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de webshop van Paradiso.

Creatieve samenwerking

Voor het ontwerpen van de uniseks T-shirts zijn creatievelingen uit verschillende, uiteenlopende disciplines benaderd, waaronder beeldend en street art kunstenaars, graphic designers en tattoo artists. De eerste twee ontwerpen zijn gemaakt door respectievelijk kunstenaar Sam Andrea en illustrator/kunstenaar Martyn F. Overweel. Hierna staan er unieke ontwerpen van onder anderen Bob Mollema, Henk en Morrison Schiffmacher, London Police, David Carson en Laser 3.14 op de planning.

Op eigen initiatief

De Walhalla collectie is opgezet door medewerkers Max Vet en Ronald Linger die de webshop van Paradiso beheren. Hier worden onder andere posters, boeken en vinyl verkocht, maar de twee misten nog een langetermijnsamenwerking, waarbij artistiek talent voorop staat. Het duo besluit samen welke kunstenaars benaderd worden en laat de shirts lokaal drukken bij Superette in Amsterdam Noord.

Cultuur in Amsterdam

Deze collectie wordt gezien als een aanvulling op verschillende Paradiso initiatieven waarbij kunstenaars een platform wordt geboden. Zoals de tweewekelijkse gevelexpositie die bij Paradiso vertoond wordt, en ook ’s lands kleinste museum aan de voorkant; het accuraat getitelde The Small Museum.

De twee eerste T-shirt designs van de Walhalla-collectie zijn vanaf dinsdag 24 mei verkrijgbaar via de webshop van Paradiso.