Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso presenteert programma voor ADE 2023

2 oktober, 2023

Anjunadeep Paradiso 0005 DSC 0678

Over iets meer dan twee weken gaat het grootste event binnen elektronische muziek van start in Amsterdam: van woensdag 18 t/m zondag 22 oktober staat ook heel Paradiso weer in het teken van Amsterdam Dance Event 2023. Deze week presenteert Paradiso het volledige programma.

De week start op woensdag met shows van de Franse eenmansband Mezerg in de Grote Zaal en comforter2 (het nieuwe project van Meetsysteem, Tammo Hesselink en M4ry) in de Bovenzaal. ’s Nachts presenteren Trap Nation en Black 17 clubnacht Phonk Nation, met als headliner phonkvaandeldrager Kordhell.

Donderdagavond wordt afgetrapt met een uitverkochte liveshow van de Britse Overmono-broers in de Grote Zaal, terwijl de Bovenzaal is gereserveerd voor Machinedrum & Holly, die hun nieuwe drum-‘n-bassproject presenteren. De nacht maakt plaats voor een samenwerking tussen Parachute, Paradiso’s nieuwe donderdagnacht, en genre bending concepten van eigen bodem Diaspora en Feels Right. Op de line-up staan o.a. JAEL, CHAMOS en Dave Nunes.

De vrijdag staat, net als de afgelopen jaren, volledig in het teken van TRIBES: een futuristisch dansritueel door het hele pand, dat Afrikaanse elektronische genres als amapiano, afrotech en gqom presenteert aan liefhebbers en het grote publiek. Met de toevoeging van een gigantische (internationale) line-up, zijn alle kaarten inmiddels uitverkocht.

Tot slot keren na twee jaar aan uitverkochte edities Speedy J en de STOOR crew terug naar Paradiso voor een tweedaagse editie van audiovisueel spektakel en hardware jam STOOR live. Op zaterdag deelt Speedy J het podium met Berghain resident JakoJako, het Britse duo Karenn (Blawan en Pariah) en technopionier Surgeon. Op zondag draaien naast Speedy J ook producers Rødhåd en Vril (Out of Place Artefacts) en Donato Dozzy en Neel (Voices From The Lake) aan de knoppen. Zaterdag is uitverkocht, alleen voor zondag zijn nog kaarten verkrijgbaar.