Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso nu ook bereikbaar per metro

19 juli, 2018

29831366 10211555980191287 176521271 o

Dankzij de opening van metrolijn 52, ook wel bekend als de Noord/Zuidlijn, is Paradiso vanaf nu nóg makkelijker bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid is de metro nu de snelste reisoptie. Ook zijn er verbeteringen en wijzigingen voor bezoekers met de tram of auto.

Dankzij de opening van metrolijn 52, ook wel bekend als de Noord/Zuidlijn, is Paradiso vanaf nu nóg makkelijker bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid is de metro nu de snelste reisoptie, waar dat eerder diverse trams waren. Vanaf metrostation Vijzelgracht is het enkele minuten lopen naar Paradiso aan Weteringschans 6-8. Ook zijn er verbeteringen en wijzigingen in de dienstregeling voor bezoekers met de tram of auto. Paradiso Noord blijft vanaf Amsterdam Centraal binnen enkele minuten bereikbaar met de veerpont Buiksloterweg.

​Gewijzigde tramroutes ​

Voor bezoekers die gewend waren met tram 1, 2 of 5 vanaf Amsterdam Centraal naar het Leidseplein te reizen, verandert er het een en ander. Lijnen 1 en 5 hebben nieuwe routes en rijden niet meer naar Amsterdam Centraal. De nieuwe lijnen die van en naar Amsterdam Centraal rijden, zijn lijn 2, 11 en 12. Reizigers die langs Amsterdam Amstel komen kunnen het best vanaf daar lijn 12 pakken om het snelst in Paradiso te geraken. Voor alle lijnen geldt dat de dichtstbijzijnde uitstaphalte Leidseplein is. 

We raden aan om voor vertrek je reis via de website van GVB te plannen voor de meest ideale route. 

Bezoekers met auto

Ook voor bezoekers die met de auto naar Amsterdam willen komen is de metrolijn een aanwinst. Zij kunnen voor één euro per 24 uur parkeren in de op de metrolijn 52 aangesloten P+R-parkings RAI (voor bezoekers uit zuidelijke richting) of Noord (voor bezoekers uit noordelijke richting). Parkeren op 5 tot 10 minuten loopafstand van Paradiso blijft mogelijk voor hoge tarieven.