Programma
Nieuwsoverzicht

Op muzikale reis met Osunlade’s Yoruba Soul Orchestra

17 mei, 2017

Osunlade1600

Hij componeerde muziek voor Sesame Street, werkte als producer met diverse artiesten en zette een eigen label op onder de naam Yoruba Records. Het zijn slechts enkele voorbeelden die de veelzijdigheid van muzikant en producer Osunlade aantonen. Het Yoruba Soul Orchestra is zijn laatste muzikale project. Hij bracht muzikanten uit o.a. Griekenland, Italië en Amerika bij elkaar om samen dit eclectische orkest te vormen. Er vinden slechts drie shows plaats in Europa, waarvan één aanstaande zaterdag 25 februari in Paradiso Noord in Amsterdam.

Osunlade zegt priester te zijn van de Afrikaanse Ifá religie van het Yoruba volk. In al zijn activiteiten zie je dan ook een diepere spirituele betekenis terug. Verwacht muziek die niet alleen is beïnvloed door soul, funk, jazz , maar ook door de traditionele muziek van het Yoruba volk. Dat het een speciaal optreden wordt staat vast. Om de organisatie te quoten: “We embark on taking you on a journey of honest and organic music in hopes to heal what’s missing in the world”.

Het veelkoppige orkest speelt zowel hits van voorgaande jaren als nieuw materiaal. De muzikanten worden bijgestaan door bijzondere gastoptredens. Zo leidt de Italiaanse Gabriele Poso, een virtuoze multi-instrumentalist, het orkest en maakt zangeres Nadirah Shakoor haar opwachting. Ook Osunlade zelf maakt deel uit van de band. Iedereen die fan is van de DJ-sets van de veelzijdige Amerikaan kan na afloop van het optreden lekker blijven hangen. Aan het einde van de avond kruipt hij namelijk achter de decks om de avond feestelijk af te sluiten.

Door Fleur Reuser