Programma
Nieuwsoverzicht

Onwaarschijnlijk catchy: electro-disco hits van International Teachers Of Pop

15 april, 2019

Itp

The Moonlandingz was in 2017 onze favoriete live-act tijdens de Eurosonic Festival driedaagse in Groningen. Maar daar waar die formatie grossiert in een ietwat absurdistische mix van psychedelica en garage-rock (dat laatste vooral doordat de zanger soms optreedt mey louter een soort Borat-achtige zilveren slip aan), is International Teachers Of Pop veel directer qua sound.

Hqdefault 190415 145621

Adrian Flanagan en Dean Honer hebben de Ariel Pink ondertonen voor dit project ingewisseld voor uptempo disco beats en de zang is in handen van Leonore Wheatley wiens stem over veel karakter beschikt. Bezwerend, sexy, tikje onderkoeld…..een echte electronica diva!

Want als 70’s disco je iets te week was hoef je met je Indiestad hart niet te vrezen, door de achtergrond van the Moonlandingz heren beschikken de songs op het gelijknamige debuut van International Teachers Of Pop over genoeg bite. Denk Goldfrapp, Hot Chip, LCD Soundsystem of Roisin Murphy….oftewel Electro-Pop Disco.

Het optreden vindt Dinsdag 16 April al plaats in Cinetol en met je Indiestad pas kun je er Gratis naar toe. Een kans die je niet moet laten liggen, want als ze straks een festival-tent plat spelen (en die kans zit er in!) kun jij anders niet zeggen dat je ze nog in een intiem zaaltje hebt gezien. The Quietus, The Guardian & Mojo schreven al vol lof over de band en de begeleidende hoes-foto’s tonen aan dat de muziek gestroomlijnder is dan het oeuvre van the Moonlandingz maar dat Flanagan en Honer ook nog eens over genoeg humor beschikken.

Itp3