Programma
Nieuwsoverzicht

Noorse belofte: Pom Poko

7 juni, 2017

Pom Poko

Laten we Pom Poko niet gelijk op het schild hijsen en overladen met superlatieven. Feit is wel dat de jonge Noren een van leukste, energiekste en beste optredens gaven die we zagen tijdens drie dagen The Great Escape in Brighton.

Pompoko YT1

Pom Poko - It's A Trap

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Online is nog erg weinig te vinden over de eigenzinnige band, helemaal als je geen chocola kan maken van het Noors. Een handjevol nummers brachten ze pas uit, waarbij ‘Jazz Baby’ heel slim vergezeld gaat van een live-video. Zo overtuig je mensen doorgaans het snelst. Dat deden ze in Brighton in het bijzonder met dit nummer, vooral als na twee en een halve minuut de groove terugkeert na een lekkere bak overstuurde herrie, en zangeres Ragnhild Fangel dat uitbeeldt door te gaan marcheren. Navraag leert dat het nummer ‘If U Want Me 2 Stay’ heet, en dat een studioversie nog moet worden opgenomen.

Pompoko YT2

Pom Poko - Jazz Baby (Live)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Pom Poko klinkt als The Asteroids Galaxy Tour on steroids. De gitaar vliegt fijn alle kanten op en steeds net niet uit de bocht. Met de term hoekig doe je de muziek tekort, ongeremd is het goede woord. Of ongeleid. Uitbundig. Eerzuchtig ook, zo lijkt het. We sluiten niet uit dat deze vier in de startblokken staan om met een confettikanon de hemel te bestormen. Wie dit jaar naar het Roskilde Festival tijgt, raden we aan het optreden van Pom Poko te ondergaan.