Programma
Nieuwsoverzicht

Nieuwe namen voor tweede ronde Zonneprijs

10 oktober, 2023

Talks Make Do 1600x1200

Indiestad presenteert na het grote succes van de vorige editie opnieuw de Zonneprijs. Een gloednieuwe line-up met de nieuwste en meest gewilde muzikanten van dit moment doet haar intrede in 't Zonnehuis voor een plek in de finale en een geldprijs ter waarde van 10.000 euro. Voor de tweede voorronde die op donderdag 2 november 2023 plaatsvindt zijn alle deelnemers nu bekend.

Foto: Talks Make Do

Talks Make Do
Talks Make Do geeft een zekere blijk van ongemak met de moderne wereld. Overigens klinkt de muziek allerminst weemoedig, maar eerder optimistisch. Deze combinatie doet denken aan 80’s New wave en bands zoals The Smiths en The Style Council. 
In juni bracht de band hun debuutsingle 'Ripples' uit, geïnspireerd door de samenwerking tussen Brian Eno en David Byrne, die New Wave een nieuwe dimensie gaf door er percussie-invloeden uit de afrobeat aan toe te voegen. Deze inspiratie vormde tevens de basis voor het opnameproces van de gehele EP, die in het najaar van 2023 zal verschijnen.

Lena Hessels

Lena Hessels maakt verleidelijke en abstracte electro-pop songs met een hypnotiserende donkere toon en afwisselende speelsheid. Dit is het geluid van een muzikant die geniet van de mogelijkheden van de studio en overtuigd is van haar stem. Zelfbewust en vastbesloten markeert Lena Hessels de opkomst van een nieuwe, onweerstaanbare popartiest.

MILKBOY

Postpunktrio MILKBOY is een samenwerking tussen Robin Stark, Rafael Kooistra en Sam Broekman. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘sad and angry’ met een vleugje agressieve hype. Verwacht snelle drums en zweterige moshpits. Ideaal voor wie even wat stoom wil afblazen en aan de realiteit wil ontsnappen.

De Lieverds

De Lieverds

Als Puntje Bij Paaltje Komt

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Cardigan Inn
Cardigan Inn is een jonge postpunkband die de grenzen tussen genres verlegt door middel van originele composities die resoneren met een breed publiek. Geïnspireerd door diverse artiesten als The Cure, Parquet Courts en Thee Oh Sees, creëert Cardigan Inn pakkende, melodieuze en goed geschreven nummers, die gegarandeerd je voeten van de vloer doen komen.

De Lieverds
Nederlandstalige muziek stroomt momenteel over van de boze liedjes en dat is ook goed te verklaren: er heerst veel ontevredenheid onder de jeugd. "Maar we mogen de liefde niet vergeten!", aldus De Lieverds. De Lieverds zijn jong, verliefd en niet te breken. Ze maken het hun missie om het liefdesvuur weer te ontsteken op de Nederlandse podia, met sterke nummers die het verdienen om een groot publiek te bereiken.

Gratis met de Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit event
Gratis met de Indiestadpas 2023

Deelnemen aan Zonneprijs 2023-2024

Nieuwsgierig geworden en lijkt het je wat om mee te doen? De inschrijving voor Zonneprijs 2023-2024 is nog steeds open.

Muzikale acts kunnen zich opgeven via indiestad.nl/zonneprijs en maken na inschrijving iedere maand kans om uitgenodigd te worden voor de komende edities. Uit alle inzendingen wordt, door een anonieme jury van muziekprofessionals, een selectie gemaakt van vier tot maximaal zeven bands per editie. Een belangrijke voorwaarde om mee te doen is dat je uit Amsterdam of omgeving komt.

Zonneprijs web nieuwsbrief illustratie Sander Ettema

Beluister de Zonneprijs playlist op Spotify

Beluister de Zonneprijs playlist op Youtube