Programma
Nieuwsoverzicht

Nana Adjoa betovert tot en met de laatste aai

3 januari, 2018

Nanaadjoapress

Op haar langverwachte eerste EP 'Down At The Root (Pt. 1)' etaleert Nana Adjoa een zeldzame klasse die zich maar moeilijk in woorden laat vatten, al zijn aan de muziek van de Nederlands-Ghanese zangeres inmiddels talloze superlatieven gewijd. 

Openingsnummer 'Carmen' betovert allang voordat de drums net binnen de anderhalve minuut arriveren, door de intrigerende gitaren en vooral de hypnotiserende achtergrondzang. Die dubbele vocalen vechten wederom om de volledige aandacht in klassieker in de dop 'Late Bloomer'.

In de wetenschap dat Nana Adjoa zo perfectionistisch is, genieten we extra van het akoestische slotakkoord van slotnummer 'No Sleep'. Het is zo'n slotakkoord dat bedoeld lijkt als afsluiting van de hele EP. Simpel, prachtig en kennelijk lang over nagedacht die laatste streling over de gitaar. 'Honey, it's over', zo nam Adjoa ons even daarvoor nog mee in haar wereld. 

Dit zijn geen liedjes die 'lekker wegluisteren', dit is rijk geschakeerd werk dat enorm doet uitkijken naar haar eerste clubtour als headliner (vanaf 31 maart in Groningen, Amsterdam, Zwolle, Rotterdam en Utrecht), maar gelukkig staat Nana Adjoa komende zaterdag al in Paradiso tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel.

Stream in de tussentijd haar EP of, nog beter, koop de plaat op vinyl en kom met acht juweeltjes thuis. (FW)

Nanaadjoa YT

Live at 3voor12 Radio

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Nana Adjoa staat 6 januari in Paradiso tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel

The Mysterons, Fungo Bat, Petersburg Orderer, EUT, Yasmine, San Dollar en Pfaff completeren zaterdag 6 januari een line-up die louter uit vaderlands talent bestaat. Gratis met de Indiestadpas 2017 én 2018.