Programma
Nieuwsoverzicht

Must see: Afrikaanse webserie Polyglot

23 mei, 2017

Still Polyglot

Webseries doen allang niet meer onder voor series op televisie. Het genre krijgt steeds meer respect dankzij verfijnde scripts, prachtige cinematografie en grootse verhalen. Ook Afrikaanse creatievelingen gebruiken massaal dit medium om het verhaal van de Afrikaanse diaspora te vertellen. Sommigen hebben zelfs de aandacht van grote televisieproducenten te pakken. De komende weken zetten wij er een aantal voor je op een rijtje, die zeker de moeite van het kijken waard zijn. Stuk voor stuk hilarisch, oprecht vermakelijk of intrigerend.

Still Polyglot

Polyglot - Episode 2 "Le Mal du Pays"

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

De eerste in het lijstje is: Polyglot.
Amelia Umuhire is een meeslepende storyteller van Duits-Rwandese afkomst. Op basis van haar eigen ervaringen vertelt ze in haar web serie ‘Polyglot’ het verhaal van jonge, gekleurde creatieven in Berlijn. De cinematografie is prachtig en de soundtrack krijg je niet snel uit je hoofd. De serie wordt omschreven als een liefdesbrief aan vluchtelingen die troost vinden in creativiteit.

Alle afleveringen zijn te bekijken via het youtube kanaal van Amelia Umuhire. Zet voor de 2e aflevering ‘Le Mal du Pays’ (wat heimwee betekent) hieronder wel even je ondertiteling aan (op youtube) als Frans niet je sterkste taal is.

Je kunt Polyglot volgen op Facebook en Instagram.

Door Fleur Reuser