Programma
Nieuwsoverzicht

Metá Metá met nieuw album in Paradiso

17 mei, 2017

Meta Meta1600

Als de programmeur van Paradiso fan is van een band, dan weet je natuurlijk dat het goed zit. Metá Metá, een Braziliaanse band bestaande uit zangeres Juçara Marçal, saxofonist Thiago França en gitarist Kiko Dinucci. Samen spelen ze een mix van diverse muziekstijlen. Van afro-punk tot psychedelische samba. Zelfs binnen één nummer kan het variëren van easy listening wegluistermuziek tot een plotselinge golf van saxofoongeweld. Geen saai moment, elk nummer opzwepend en soulvol.

Meta Meta1600

Metá Metá - Mano Légua

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Onlangs releasten ze hun nieuwe en alweer derde album MM3 op het label Jazz Village, dat is het jazzlabel van het bekende platenlabel Harmonia Mundi in Parijs. Het is een verrassende plaat met duidelijke Arabische invloeden, een souvenir overgehouden aan hun reizen door Marokko. De tracks zijn afgewisseld vrolijk, zoals het luchtige nummer Toque Certeiro tot een heftig punknummer als Angoulême die refereert aan de politieke crisis in Brazilie. The Guardian gaf het album 4 van 5 sterren.

​Winnen

Leuk nieuws! We mogen maar liefst drie promo cd’s van het album verloten onder de liefhebbers. Wat je hiervoor moet doen? Stuur een mail naar [email protected] en overtuig ons waarom jij die cd in je collectie moet hebben. Ben je fan? Kende je de band nog niet, maar vind je het helemaal te gek klinken? Of ben je gewoon helemaal into de Braziliaanse muziek? Het kan allemaal. We maken zo snel mogelijk de winnaar bekend. Het leukste is natuurlijk om de band live te aanschouwen. Dat kan op donderdag 29 september, dan speelt het muzikale trio in de kleine zaal van Paradiso. Ook dit concert is weer gratis te bezoeken voor Ticket to the Tropics pashouders. De pas zelf is inmiddels helaas uitverkocht maar kaartjes voor het concert zijn nog gewoon beschikbaar. Wil je als eerste informatie ontvangen over de nieuwe Ticket to the Tropics pas? Meld je dan hier aan.

Door Fleur Reuser