Programma
Nieuwsoverzicht

Melkbelly maakt noiserock van het zuiverste water

9 oktober, 2017

Melkbellypress2

Melkbelly uit Chicago vist in een erg drukke vijver, wemelend van de bandjes die een toegankelijk geluid liefst combineren met een goeie bak herrie. Melkbelly doet dat vanuit een kelder in de buurt Pilsen, waar de scene experimenteel en bedrijvig schijnt te zijn.

De bandleden karakteriseren zichzelf als veteranen uit de DIY-scene in een buurt die ooit zo genoemd werd door Tsjechische immigranten (naar de stad in hun vaderland). Inmiddels is Spaans er de voertaal en kleuren muurschilderingen het straatbeeld.

Drie van de vier dragen de naam Winters. Dat zit zo: zangeres/gitarist Miranda Winters is getrouwd met gitarist Bart Winters, wiens broer Liam Winters het baswerk ten uitvoer brengt. Triviaal feit: het echtpaar Winters vormde eerder een folkduo, wat de beruchte stelling ondersteunt dat veel punkmuziek elektrisch versterkte folk is.

Na een EP en een paar singletjes verschijnt op vrijdag de 13e (oktober) debuutalbum 'Nothing Valley'. Drie voorbodes beloven veel goeds, van de drie is 'Kid Kreative' zonder twijfel het meest toegankelijke werkje en dat wil wat zeggen over de andere twee oplawaaien.

Melkbelly YT

"Off The Lot" (official music video)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Drummer James Wetzel vraag erg nadrukkelijk om aandacht te midden van het gitaargeweld, misschien wel omdat hij niet aanverwant is met de rest. Wie de week graag begint met melodieus kabaal, begint 'em goed met Melkbelly.

Tekst: Fedde Wiersma