Programma
Nieuwsoverzicht

Max Meser sluit buitengewoon jaar af in Paradiso (afterparty inbegrepen)

7 december, 2017

Maxmeserpress DEF2

Nog geen tijd om de balans op te maken.

Max Meser kan terugkijken op een jaar waarin hij het voorprogramma van Paul Weller verzorgde tijdens drie optredens in Nederland, zoals begin juni in een uitverkocht Paradiso. Meser kan terugkijken op een jaar waarin hij het podium deelde met Jake Bugg, met alles erop en eraan in het Patronaat en later alleen en akoestisch in De Duif.

Een jaar waarin de 25-jarige Spaanse expat uit Amsterdam zijn debuutalbum uit 2016 al liet volgen door een tweede album, geproduceerd door Andy Crofts (bassist van de heer Weller). Een plaat waarop Meser met de kop omhoog en borst vooruit in het onbegrensde kielzog van The Beatles, The Kinks en Small Faces vaart. In het prachtige 'Once' menen we zelfs een rechtstreekse muzikale vingerwijzing naar 'A Day In The Life' te herkennen.

Dat 'Once' is een van de twee prijsnummers, 'Moth Situation' deelt in die eer. De twee volgen elkaar, een fijne combinatie van een full-on rockfinale en akoestische pracht. 'Waarom de piano', wilde Matthijs van Nieuwkerk weten toen hij Meser niet met gitaar zag staan in september. Het nuchtere antwoord 'Je krijgt nieuwe inspiratie' leverde naast 'Love' de juweeltjes 'She' en 'Broomstick Man' op.

Meser kan dus terugblikken op een buitengewoon jaar. Maar als er iemand nog niet aan toe is om de balans op te maken, is hij het wel. Die heeft de blik vooruit naar de dag waarop hij het jaar afsluit in de kleine zaal van Paradiso. Een concert dat een dag later plaatsvindt dan oorspronkelijk aangekondigd, omdat Meser op donderdag 21 december zijn optreden wél kan laten volgen door een goeie afterparty waar hij zelf veel sixties-pop en soul zal draaien. Als hij er fans van Oasis ontwaart, kan hij misschien de finale van zijn eigen 'Broomstick Man' mixen met 'All Around The World' (en 'Hey Jude').

Maxmeser YT

She

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Niet dat Meser op de morning after z'n after eindelijk tijd heeft voor het maken van eindejaarslijstjes. Nee nee, in januari en februari nemen The Strypes hem mee op tour door Europa (Dat balletje schijnt via Weller te zijn gaan rollen). Het brengt Meser op 25 januari opnieuw naar Paradiso, de locatie in Noord.

Tekst door: Fedde Wiersma

Max Meser staat 21 december in Paradiso

Max Meser staat donderdag 21 december in de kleine zaal van Paradiso, gevolgd door een afterparty waar hij zelf een van de dj's is.