Programma
Nieuwsoverzicht

Marathon brengt vinyl single uit op Paradiso Vinyl Club

6 januari, 2023

E122684 A 9 A8 F 4 E42 A4 BD C1 B91 EA8837 D

Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso Amsterdam dat opkomend Nederlands talent steunt, brengt op 27 januari een exclusieve vinyl single uit van Amsterdamse postpunkband Marathon. De release zal al worden gevierd bij Platosonic tijdens Eurosonic Noorderslag. 

Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso Amsterdam dat opkomend Nederlands talent steunt, brengt op 27 januari een exclusieve vinyl single uit van Amsterdamse postpunkband Marathon. De release zal exclusief al worden gevierd bij Platosonic tijdens Eurosonic Noorderslag. 

Marathon maakt een explosieve mix van shoegaze en postpunk welke live ook flink in je gezicht wordt geduwd. De band maakte afgelopen jaar veel vlieguren met Popronde en verschillende festivals, maar staat nog veel meer moois te wachten in 2023. Zo brengt de band hun debuut-EP uit in het voorjaar van 2023, waarvan de eerste single ‘Age’ al lovend werd ontvangen. Dit nummer zal als A-side op de Paradiso Vinyl Club single verschijnen. Op de B-side zal het reeds onuitgebrachte nummer ‘Afternoon Television’ staan. De single is exclusief voor leden van Paradiso Vinyl Club; leden van Paradiso Vinyl Club zullen de single op de releasedatum in hun brievenbus ontvangen. 

Tevens zal de single in gelimiteerde oplage te verkrijgen zijn in Plato Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag. Naast dat de band op Noorderslag zal spelen, maakt Marathon namelijk ook onderdeel uit van het gratis toegankelijke programma Platosonic, waarbij diverse artiesen van het festival een gratis instore spelen. 

Marathon zal een instore spelen op 21 januari van 15:20-15:40 in Plato Groningen, Oude Ebbingestraat 41. De instore is gratis zonder festivalticket toegankelijk. 

Marathon - Age / Afternoon Television (PVC049)

Paradiso Vinyl Club

Paradiso Vinyl Club is het onafhankelijke platenlabel van Paradiso. Paradiso steunt graag artiesten waar zij in gelooft door ze een single op vinyl aan te bieden. Op die manier probeert Paradiso een klein steentje bij te dragen aan talentontwikkeling in het Nederlandse muzieklandschap.

Het werkt zo: de artiest levert twee bijzondere tracks en artwork aan waar een 7 inch vinyl single van wordt gemaakt. De artiest krijgt 100 singles waarmee ze mogen doen wat ze willen; meenemen naar potentiële labels, boekers of andere samenwerkingspartners, gebruiken voor promo of verkopen tijdens optredens. Tegelijkertijd zijn ze door Paradiso bestempeld tot veelbelovend talent, een mooie duw in de rug voor nieuw talent dus!
Om dit project financieel mogelijk te maken kan je lid worden van Paradiso Vinyl Club. Wil jij opkomend muzikaal talent steunen? Je platenkast aanvullen met mooi vinyl? Voor slechts zes euro per maand ben je lid van de Paradiso Vinyl Club en ontvang je om de maand een nieuwe release en daarnaast nog vele extra’s zoals gastenlijstplekken en gadgets. Artiesten als Pip Blom, Gallowstreet, YĪN YĪN, Amy Root, RIMON, Indian Askin en My Baby brachten eerder singles uit bij de club.

De Paradiso Vinyl Club vindt het belangrijk een zo breed mogelijk muzikaal spectrum te vertegenwoordigen. De releases lopen uiteen van indie tot elektro, en van tropical tot hiphop: voor ieder wat wils. Als je geïnteresseerd bent in de nieuwe spannende muziek van morgen, is een lidmaatschap van de Paradiso Vinyl Club een must.

Marathon live at 3voor12

Bnnyhunna - Traffic

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.