Programma
Nieuwsoverzicht

Luisteren: YAK covert The Dixie Nightingales en Lee Hazlewood

3 oktober, 2017

YA Kpress3

Liefhebbers van Black Rebel Motorcycle Club (20 november in Paradiso) doen er verstandig aan om de ruis van het Londense driemanschap YAK eens door te lichten.

Dat 'Harbour The Feeling' van vorig jaar is noiserock van de bovenste plank, met een behapbare hoeveelheid glam bijgemengd. Voor nieuw werk togen de jonge Britten naar Perth, om met behulp van producer Jay Watson (GUM, Tame Impala, Pond) 'All I Need Is Some Sunshine In My Life' van The Dixie Nightingales van een geslaagde facelift te voorzien. Niet dat de gitaar opeens keurig binnen de lijntjes kleurt, allesbehalve.

YAKYT

All I Need Is Some Sunshine In My Life.

"The future's bleak, but at least we get to decide its soundtrack", spraken The Blinders uit Manchester gisteren fraai op Facebook. Vanuit Londen is YAK momenteel een van de fijnste medevormgevers van die Spartaanse soundtrack. Het komt goed, zo drukt YAK ons monter op het hart in een tweede cover die als b-kant 'All I Need Is Some Sunshine In My Life' vergezeld, 'Wait And See' van Lee Hazlewood.

​YAK staat 28 oktober op London Calling

Een blik op de line-up van het jubilerende London Calling leert dat de trommelvliezen het vooral op vrijdag zwaar te verduren zullen hebben, op zaterdag gaat het er een stuk ingetogener aan toe. Laat YAK die dag de ideale vreemdeling in het gezelschap zijn.