Programma
Nieuwsoverzicht

Luister naar Wolf Parade's hommage aan Leonard Cohen

24 juli, 2017

Wolfparadepress

Op het voortreffelijke nieuwe nummer van Wolf Parade, waarmee de Canadese band vrijdag haar nieuwe album 'Cry, Cry, Cry' (Add to Queue vanaf 6 oktober) aankondigde, schuilen prachtige achtergrondvocalen die zelfs via koptelefoon niet meteen het menselijk gehoor bereiken.

Op 1 minuut en 25 seconden van 'Valley Boy' begint zanger Spencer Krug aan de catchy opsomming 'one, three, two and four' en verder 'south, east, west and north' en ook nog 'summer, water, fall and fire', meteen bij 'one' zitten die vocalen eronder en bij 'fall and fire' klinken ze het mooist.

Wolf Parade is bewapend met twee frontmannen, deze come-out roll van album nummer vier is van die ene die we ook kennen van Moonface, Sunset Rubdown en meer. Krug eert met 'Valley Boy' landgenoot Leonard Cohen: 'The radio's been playing all your songs / Talking about the way you slipped away up the stairs.' De prachtige brug eindigt met 'It's pouring rain, the earth is on fire / So you finally became that bird on that wire', Cohen's muze Marianne komt ook nog voorbij.

Het lag niet in de lijn der verwachting dat Krug en Dan Boeckner, die ene die we ook kennen van Divine Fits, Handsome Furs en meer, het roer zouden omgooien als ze weer met elkaar muziek zouden gaan maken. Afgaande op het ongemeen Krugeriaanse 'Valley Boy' hebben ze dat ook niet gedaan. Het is classic Wolf Parade, met bij elke luisterbeurt een nieuw detail dat opvalt in wat op het eerste gehoor een recht-zo-die-gaat rocker is.

Hopelijk volgt snel een nieuw Wolf Parade-nummer van Boeckner, tot die tijd zetten we nog een keer zijn puike 'Automatic' op van de EP waarmee de Montrealers vorig jaar na een 'indefinite hiatus' van zo'n vijf jaar terugkeerden aan het indiefront.

Tekst door: Fedde Wiersma

Wolfparade YT

Valley Boy